Hjälpmedel:

 • Fotograf SMÅA AB

Bygga, bo och miljö

När du ska bygga behövs nästan alltid någon form av tillstånd. Här får du information om hur du går tillväga och vad du behöver tänka på.

Det är samhällsbyggnadsförvaltningen som arbetar med den bebyggda miljön i Vallentuna kommun. Verksamheten styrs bland annat av plan- och bygglagen samt miljöbalken.

Aktuellt

Sommarblommor

2017-07-07

Årets sommarblommor, som planterats ut runt om i kommunen, blommar nu för fullt.

Eldning förbjuden

2017-07-21

Från och med fredagen den 14 juli har Länsstyrelsen i Stockholms län beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län. Förbudet varar tills vidare.

 • Låg grundvattennivå

  2017-07-07

  Små vattenflöden och låga grundvattennivåer gör att vattensituationen i stora delar av Sverige är bekymmersam. Det kan medföra problem för de som har egna brunnar.

 • Upprustning av torgytorna

  2017-06-26

  Snart är arbetet med att rusta upp torgytorna klart. Det innebär att Vallentuna får ett sammanhållet centrum med plats för både ro och aktivitet.

 • Seminarium om kemikalier i skolan

  2017-06-12

  Torsdagen den 8 juni hade miljöavdelningen bjudit in skolorna i kommunen till ett seminarium med temat "Kemikalier i skolan".

 • Nedskräpning vid återvinningsstationerna

  2017-06-07

  Vi ser ganska ofta överfulla containrar och skräp vid återvinningsstationerna. Arbete pågår med att förbättra sorteringsmöjligheterna.

 • Prästgårdsparkens perennplanteringar har rustats upp

  2017-06-01

  Nu har vi rustat upp Prästgårdsparkens perennplanteringar.

Fler artiklar