Hjälpmedel:

Kommun och politik

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm, med närhet till Stockholm, Arlanda och skärgården. Här finns en attraktiv boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort vid Vallentunasjön och ett vidsträckt, levande kulturlandskap.

Här kan du läsa mer om Vallentuna, hur kommunen styrs, dess organisation, historia och framtidsplaner. Lär dig mer; hur dina skattepengar används, om valfrihet och andra frågor som är viktiga för oss här i Vallentuna.

Aktuellt

Kommunfullmäktige 11 september

2017-09-01

På måndagen den 11 september kl 19.00 hade kommunfullmäktige möte. Bland annat behandlades handlingsplanen för integration och skötselplanen för bebyggelsenära natur.

Vill du hjälpa oss att förbättra vallentuna.se?

2017-09-12

Just nu genomförs användartester av en ny navigering. Testerna genomförs via Funka.nu fram till och med fredag över hela landet. Det viktigt för oss att just du är med och testar!

 • Militärövningen Aurora 17

  2017-09-12

  Försvarsmakten ska genomföra en stor militärövning i hela Sverige mellan den 18 till 29 september. Övningen kommer att märkas genom ökad trafik av stridsflygplan och på vissa vägar kan framkomligheten vara begränsad.

 • Framtidsseminarium om centrum och handel i Vallentuna

  2017-08-31

  Den 22 augusti genomfördes tillsammans med FastPartner ett framtidsseminarium som handlade om centrumkärnor, handel och köpbeteenden.

 • Tvist i Arbetsdomstolen avgjord

  2017-07-05

  Den 5 juli kom Arbetsdomstolens dom i målet mellan Vallentuna kommun och den rektor på Bällstabergsskolan som avskedades i april 2015. Domstolen bedömer att kommunen gjorde fel som avskedade rektorn.

Fler artiklar