Vallentuna nominerad till årets kvalitetskommun

Utmärkelsen används ofta som en måttstock för att se hur kommuner arbetar med demokratiutveckling, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Nu är det dags igen att utse Sveriges kvalitetskommun, och i år har Vallentuna kvalat in bland de sex sista finalisterna.

Det är den åttonde gången som Sveriges kommuner och landsting (SKL), tillsammans med teknikbolaget Hypergene samt fackförbunden Saco och Vision, har granskat kommuner för att ta reda på vilken kvalitet de erbjuder sina invånare. Som tidigare år använder de sig av Kommunkompassen som ett stort antal kommuner har varit med och deltagit i, och för 2017 har Vallentuna blivit utvald i nomineringsprocessen.

– Det känns väldigt roligt att Vallentuna är en av de sex nominerade kommunerna som kan utses till årets kvalitetskommun. Det är ett bevis på att våra verksamheter har mycket att erbjuda, samtidigt som vi är medvetna om att servicen till invånarna behöver bli bättre. Nu kan vi se vad vi är duktiga på, men också var vi brister, och det är en god förutsättning i arbetet mot en kommunservice i toppklass, säger Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande.

Till Sveriges Kvalitetskommun utses den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Utmärkelsen delas ut under Kvalitetsmässan den 14 november.

Utöver Vallentuna är det Helsingborg, Upplands Väsby, Västerås, Tyresö och Örnsköldsvik som är nominerade till Sveriges kvalitetskommun 2017.

Sidan uppdaterad den 15 maj 2017Kommentera sidan