Hjälpmedel:

Integration och flyktingmottagning

På grund av oroligheterna i världen är många människor på flykt. Några av dem kommer till oss här i Vallentuna.

Aktuellt

Inga tillfälliga boenden på Åby gärde

2017-01-13

Efter utredningen av platsen står det nu klart att planerna inte genomförs. Besvärliga markförhållanden samt att det finns föroreningar i området innebär att det skulle bli för dyrt att bygga tillfälliga boenden på platsen.

Vallentuna kommun ordnar inspirationsdag om integration

2016-10-24

Den som är nyfiken på integrationsarbetet i Vallentuna eller vill bidra till att öka kontakten mellan nya och gamla vallentunabor är välkommen lördagen den 19 november i Vallentuna Teater.

 • Brand på paviljong i Brottby

  2016-10-31

  På kvällen den 30 oktober brann det på fasaden till en av de paviljonger i Brottby som ska bli boende för nyanlända. Räddningstjänsten var snabbt på plats, och ingen person fanns i byggnaden eller kom till skada.

 • Paviljongerna i Brottby och Ekskogen förbereds för inflyttning

  2016-10-27

  Modulbostäderna i Brottby och Ekskogen är nästan klara och de första hyresgästerna flyttar in i slutet av november. Paviljongerna ska användas som boende för några av de nyanlända som har anvisats till Vallentuna kommun.

 • Boende för ensamkommande barn i Brottby

  2016-08-10

  Kommunen har skrivit avtal med Loberia AB om 14 platser i Libby (Brottby) för ensamkommande asylsökande barn och ungdomar som har fått permanent uppehållstillstånd.

Fler artiklar