Hjälpmedel:

Integration och flyktingmottagning

På grund av oroligheterna i världen är många människor på flykt. Några av dem kommer till oss här i Vallentuna.

Aktuellt

Succé för Light My Future

2017-05-12

Vallentuna Teater var fullsatt när föreställningen Light My Future visades för både skolklasser och särskilt inbjudna gäster. De nyanlända elevernas framträdande möttes av rungande applåder och en märkbart rörd publik.

Inga tillfälliga boenden på Åby gärde

2017-01-13

Efter utredningen av platsen står det nu klart att planerna inte genomförs. Besvärliga markförhållanden samt att det finns föroreningar i området innebär att det skulle bli för dyrt att bygga tillfälliga boenden på platsen.

 • Light My Future skildrar nyanländas perspektiv

  2017-04-10

  Som en del av projektet Skapande skola kommer en föreställning av och med nyanlända elever snart att spelas upp på Vallentuna Teater. Genom dikter, sång och dans vill de berätta om sina erfarenheter för Vallentunas skolelever, med start 10 maj.

 • Brand på paviljong i Brottby

  2016-10-31

  På kvällen den 30 oktober brann det på fasaden till en av de paviljonger i Brottby som ska bli boende för nyanlända. Räddningstjänsten var snabbt på plats, och ingen person fanns i byggnaden eller kom till skada.

 • Paviljongerna i Brottby och Ekskogen förbereds för inflyttning

  2016-10-27

  Modulbostäderna i Brottby och Ekskogen är nästan klara och de första hyresgästerna flyttar in i slutet av november. Paviljongerna ska användas som boende för några av de nyanlända som har anvisats till Vallentuna kommun.

Fler artiklar