Hjälpmedel:

Bibliotek

Till biblioteken är alla välkomna, små och stora från när och fjärran! Biblioteket är fyllt av böcker för alla åldrar och olika intressen. Här finns läsplatser, surfdatorer och wifi. 

Sök och låna om böcker och annan media

Det virtuella biblioteket är öppet dygnet runt. Sök i bibliotekskatalogen, förläng dina lån eller reservera böcker. Du kan också låna e-böcker och e- ljudböcker. Till bibliotekskatalogen

Aktuellt

Se filmen om allas rätt till berättelser

2017-02-22

Här kan du se en film där Hanna Hellsten, bibliotekarie i Vallentuna, berättar om bibliotekets olika medier som lättlästa böcker, böcker med stor stil, ljudböcker och talböcker. Filmen är delvis inspelad i biblioteket i Vallentuna Kulturhus.

Vallentuna läser Fogelström

2017-02-18

Biblioteket uppmärksammar Fogelströmåret 2017, 100-årsminnet av Per Anders Fogelström födelse den 22 augusti 1917, med temaläsning av Per Anders Fogelströms romaner.

 • Författarbesök, bokcirklar med mera

  2017-03-13

  Nu på torsdag är det Bokcafé på Träffpunkten och temat för nästa veckas Afternoon Tea är Winston Churchill. Klicka på rubriken och läs mer!

 • Sportlov!

  2017-02-20

  Skrivarworkshop, tidkapselverkstad och tipspromenad - klicka på rubriken och läs mer om sportlovsaktiviteterna!

 • Världskulturvecka i Kulturhuset

  2017-02-16

  Nästa vecka är det Världskulturvecka i Kulturhuset och vi firar Modersmålens dag och får besök av författaren Duraid Al-Khamisi med mera. Klicka på rubriken och läs mer om veckans aktiviter!

 • Vi visar PressReader: tusentals tidningar på andra språk

  2017-01-31

  Onsdag 22/2 kl. 14.30-16 visar bibliotek PressReader, läs tidskriften/tidningen i din surfplatta eller smarta mobil med appen PressReader. Tidskrifter finns på svenska och många andra språk.

 • E-böcker

  2017-01-23

  E-böcker är böcker som du läser på smarta mobil, läs- eller surfplatta. Böckerna hittar du i bibliotekskatalogen. Klicka på rubriken och läs mer!

Fler artiklar