I år kan ni gifta er på Höstfesten

Är tiden inne för er att säga ja till varandra? Ta då chansen på Höstfesten lördagen 30 september när Vallentuna kommun för första gången erbjuder dropin-vigslar.

Vallentuna kommun har, tillsammans med Centrumföreningen och fastighetsägarna i centrum, arrangerat Höstfesten i Vallentuna centrum sedan 2006. Ett evenemang som lockar runt 4000 besökare varje år och som växer för varje gång. Det som bland annat är nytt för i år är att kommunen erbjuder Dropin-vigsel. Ett inslag Magnus Sjögren, marknadschef på Vallentuna kommun, hoppas blir ett uppskattat och festligt minne för både bröllopspar och besökare.

– Kommunen erbjuder redan i dag borglig vigsel för de som önskar, men nu känner vi att vi vill ta det ett steg längre och erbjuda nya möjligheter och en ny inramning för det glada tillfället . När vi nu planerar Höstfesten 2017 såg vi det här som ett festligt tillfälle att säga ja till den man vill leva sitt liv med. Och vad passar bättre än på ett av Vallentuna kommuns största evenemang, säger Magnus Sjögren.

Dropin-vigseln kommer att vara möjlig mellan kl 10-15 i anslutning till kommunens Öppet hus vid Kulturhuset.

Viktiga handlingar att ha med sig inför vigseln

• Hindersprövning
  • Vigselintyg (det får ni i samband med hindersprövningsintyget)

Hinderprövningen beställs via Skatteverket (se länk i högermarginalen). Handlingstiden tar sedan mellan 2-4 veckor, under sommaren kan det ta upp till 5 veckor. Är någon av er inte folkbokförd i Sverige tar handlingstiden mellan 6-8 veckor.

Kommunen bistår gärna med vittnen, men vill ni att några anhöriga ska vara det är det fullt möjligt. Att tänka på är att det behövs minst två vittnen och att de måste vara 18 år eller äldre.

Sidan uppdaterad den 3 juli 2017Kommentera sidan