Hjälpmedel:

 • Fotograf Maria Rosenlöf

 • Fotograf Maria Rosenlöf

 • Fotograf Maria Rosenlöf

Välkommen till Bällstabergsskolan

Bällstabergsskolan - en modern skola

Bällstabergsskolan är en modern F-9 skola i södra Vallentuna med ca 500 elever och 65 förskolebarn. I vår fritidshemsverksamhet har vi ca 300 inskrivna elever.

Vi är organiserade i arbetslag och arbetar aktivt för att elever och pedagoger ska känna arbetsglädje och vara stolta över sin skola/förskola. Skolan invigdes 2002, lokalerna är trevliga och ljusa. Det är nära till natur och det finns goda kommunikationer till skolan med busshållplats och Roslagsbanan runt knuten.

Klassrummen är utrustade med moderna hjälpverktyg och eleverna har tillgång till läsplatta  som pedagogiskt redskap i undervisningen. I år f-2 finns klassuppsättningar med läsplattor och från årskurs 3 har varje elev en egen. Skolan har ett tillagningskök där maten lagas från grunden och serveras i mindre matsalar på enheterna. På Bällstabergsskolan är vi rädda om vår miljö och tar av oss skorna inomhus.

Vår utemiljö lockar till kreativitet och lek. Det är nära till natur och det finns goda kommunikationer i anslutning till skolan med busshållplats och Roslagsbana. Vi tänker att kunskap skapas på olika sätt i olika sammanhang och då är de pedagogiska miljöerna extra betydelsefulla.

Aktuellt

Nepalprojekt i åk 4-5

2016-10-11

På elevens val arbetar nu enhet 4–5 med ett "Nepalprojekt". Syftet är att samla in pengar för att hjälpa till att åter bygga upp en skola i en liten bergsby.

Skolan kallar till informationsmöte den 24/2

2016-09-12

SchoolSoft startar 30/1-2017 på Bällstabergsskolan. På mötet kommer vi dela ut inloggningsuppgifter och informera om hur man använder systemet.

 • Informationsmöte inför val av skola

  2016-12-20

  Du som har barn som börjar förskoleklass till hösten ska göra skolval. Onsdagen den 18 januari kl. 18.00 bjuder vi in till informationsmöte.

 • Skolsamråd

  2016-11-02

  Skolsamråd den 15/2 kl 18:00

Fler artiklar