Hjälpmedel:

  • Elever i skolbiblioteket Fotograf Maria Rosenlöf

  • Elever och lärare Fotograf Maria Rosenlöf

  • Elever och lärare fikar Fotograf Maria Rosenlöf

Välkommen till Bällstabergsskolan

Bällstabergsskolan - en modern skola

Bällstabergsskolan är en modern F-9 skola i södra Vallentuna med ca 500 elever och 65 förskolebarn. I vår fritidshemsverksamhet har vi ca 300 inskrivna elever.

Vi är organiserade i arbetslag och arbetar aktivt för att elever och pedagoger ska känna arbetsglädje och vara stolta över sin skola/förskola. Skolan invigdes 2002, lokalerna är trevliga och ljusa. Det är nära till natur och det finns goda kommunikationer till skolan med busshållplats och Roslagsbanan runt knuten.

Klassrummen är utrustade med moderna hjälpverktyg och alla elever från årskurs 1 till 9 har tillgång till en personlig lärplatta som pedagogiskt redskap i undervisningen. Skolan har ett tillagningskök där maten lagas från grunden och serveras i mindre matsalar på enheterna. På Bällstabergsskolan är vi rädda om vår miljö och tar av oss skorna inomhus.

Vår utemiljö lockar till kreativitet och lek. Det är nära till natur och det finns goda kommunikationer i anslutning till skolan med busshållplats och Roslagsbana. Vi tänker att kunskap skapas på olika sätt i olika sammanhang och då är de pedagogiska miljöerna extra betydelsefulla.

Aktuellt

Anmälan om ledighet 6 maj

2016-02-15

Dags att anmäla nävaro/frånvaro

Nuläge behovanalys av skolverksamheten

2016-02-12

Arbetet med den behovsanalys som ska ligga till grund för framtida verksamhetssystem för förskola, grundskola och gymnasiet pågår. Vi gör just nu en behovsinventering av föräldra- och elevperspektivet.

Fler artiklar