Hjälpmedel:

Ungdomsmottagning

Vallentuna ungdomsmotagning logotype

Vallentuna ungdomsmottagning är till för dig från 12 år och fram till att du fyller 23 år. Du kan kontakta oss om frågor som rör relationer, sex, kroppen med mera. Vi har tystnadsplikt och alla besök hos oss är gratis.

Hos oss kan du till exempel:

  • prata om något som är viktigt för dig, till exempel relationer, självförtroende och sex.
  • diskutera och få hjälp med preventivmedel.
  • fråga om kroppen, graviditet, könssjukdomar och du kan också ta prover hos oss
  • hämta kondomer och akut-p-piller.

Vi som arbetar här är barnmorskor, kuratorer, gynekolog och venereolog.

Sommarmottagning i Täby

Måndagen den 22 juni öppnar vi vår sommarmottagning på Kanalvägen 15, vid Roslags Näsby station i Täby. Personalen kommer från Täby och Vallentuna ungdomsmottagningar. Våra öppetider/drop-in tider hittar du på Täby kommuns webbplats.

Du kan även nå oss på vårt ordinarie telefonnummer 073-558 11 00.

Här i Vallentuna öppnar vi igen måndagen den 17 augusti.

Ha en skön sommar och välkommen till oss i Täby!

Vaccination mot HPV-virus

Nu kan flickor födda 1993–1998 boka tid hos ungdomsmottagningen i Vallentuna för gratis vaccinering mot HPV-virus.

Vid besöket ska du ha med dig en ifylld hälsodeklaration och är du under 18 år ska även dina föräldrar skriva under den. Hälsodeklarationen har skickats ut per post, men finns också att hämta hos ungdomsmottagningen eller på Vårdguidens webbplats.

Killdoktorn/Venereolog

Läkaren Jan Eklind är bland annat specialist på killars könsorgan och kan hjälpa dig om du tror att det är något fel på din penis eller pung. Jan är vanligtvis på ungdomsmottagningen varannan onsdag kl. 16–18. Om du vill vara säker på att träffa honom är det bäst att du bokar tid.

HBT-certifiering

Ungdomsmottagningen i Vallentuna är en HBT-certifierad verksamhet. Det betyder att man arbetar strategiskt med frågor som rör homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter i syfte att erbjuda ett respektfullt bemötande samt en god arbetsmiljö för anställda. För mer information om HBT-certifiering, se RFSL:s webbplats.

För dig som är över 23 år

Du är välkommen att vända dig till www.23plus.nu för preventivmedelsrådgivning, testning av könssjukdomar samt rådgivning kring sexuella frågor.

Mer information

1177 Vårdguidens webbplats

Sidan granskad den 1 juli 2015Kommentera sidan