Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / En grön entré till centrum

En grön entré till centrum

Humla
Foto: Rikard Anderberg

Just nu pågår en stor insats för en grönare entré till Vallentuna centrum! Entrén till vårt vackra centrum har tidigare varit en hård plats täckt av asfalt och sten där enstaka träd sticker upp mellan plattorna. Många uttrycker en önskan om ett mer grönt centrum – besökare, men också humlor och bin. När det var dags att rusta upp görs det därför plats för grönt, massor av mer grönt.

En entré för alla som önskat att få mötas av grönt och blommor, en entré där dagvattnet blir renare innan det rinner till Vallentunasjön och en entré som hjälper bin, humlor att ta sig vidare från Hövdingaparken via prästgårdsparken med dess insektshotell till Björkby Kyrkviken.

Det kommer att planteras 26 nya träd längs med Banvägen och framför allt massor av blomsterbäddar med blommor som blommar under hela säsongerna, från vår till senhöst. Vid valet av blommor har vi tagit stor hänsyn till vad humlor och bin tycker om men även velat skapa en vacker atmosfär av färger.

Vi kan även dela med oss av en liten hemlighet – belysningen av entrén kommer att bli något utöver det vanliga!

Vi hade gärna sparat popplarna. Tyvärr har popplar den egenskapen att, när de börjar bli så gamla som de längs Banvägen var, så kan de, helt utan förvarning, tappa stora grenar. Detta gör dem farliga i en miljö där människor vistas. 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats