Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / FTI stärker upp på återvinningsstationerna inför jul

FTI stärker upp på återvinningsstationerna inför jul

I morgon fredag startar den så kallade Black Friday-rean och många har redan börjat julhandla – med många fler förpackningar som följd. FTI, som ansvarar för återvinningsstationerna, har därför förberett sig med utökade tömningar, extra städresurser och jour på storhelgerna.

FTI AB ansvarar för återvinningsstationerna i Vallentuna. För att kunna ta emot alla de förpackningar som uppstår under julen – och särskilt till följd av corona då många fler näthandlar – har FTI redan börjat förbereda sig.

Tömning och städning sker på alla dagar i veckan; oavsett helgdag eller vardag. På extra hårt belastade återvinningsstationer kommer FTI att ställa ut tillfälliga behållare märkta med en dekal med en tomte på.

FTI har dessutom avtalat om specialstädning som avropas av chaufförerna som tömmer behållare; särskilda "sopbilar" som enbart åker runt och plockar förpackningar utanför behållare.

Tänk på:

  • Förpackningarna som lämnas på återvinningsstationerna ska vara tömda
  • Förpackningarna ska vara ihoptryckta för att fler förpackningar ska kunna tas emot
  • Det är inte tillåtet att lägga förpackningar utanför behållarna

På FTI:s hemsida kan du se när den senaste tömningen av behållare har skett – så att du kan lämna med minsta risk för fulla behållare. FTI:s kundtjänst har öppet som vanligt; 8-20 vardagar och helger 10-16, och på röda dagar/helger har FTI-personal jour för att hantera inkomna ärenden.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats