Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Lämna namnförslag till ny lekplats

Lämna namnförslag till ny lekplats

Snart sätts spaden i jorden för byggandet av den nya stora lekplatsen i centrala Vallentuna. Nu kan alla som vill lämna namnförslag till den nya lekplatsen.

Lekplatsen kommer att ligga på grönytan i Tellusområdet bakom Vallentuna gymnasium och planeras att stå klar redan till hösten 2019. Den nya lekplatsen kommer att ha stora ytor för rörelse och lek för både mindre barn och äldre barn. Runt hela lekplatsen finns även stora gräsytor för fri rekreation och lek. Det kommer även finnas gott om sittplatser inne i lekplatsen där man kan ta en fika eller bara vila en stund.

Lekplatsen är delvis finansierad via en testamentsgåva från Vallentunaprofilen Lars "Sop-Johan" Johansson. Lars arbetade som sopåkare i Vallentuna och var en välbekant profil för alla som växte upp här under 70- och 80-talen. Han var också känd för sin vackra sångröst. Lars hade inga egna barn och testamenterade vid sin bortgång 1 miljon kronor att gå till fritidsverksamhet för barn och ungdomar i Vallentuna kommun.

– Vi hoppas att den nya lekplatsen ska bli en mötesplats för barn och unga från hela kommunen, säger Nicole Sundin, som är parkingenjör på gatu- och parkavdelningen i Vallentuna kommun.

Nu kan alla som vill lämna förslag till vad den nya lekplatsen ska heta! Enligt de riktlinjer som finns får namnet gärna ha något med platsen eller dess historik att göra. Lekplatsen får inte döpas efter en nu levande person. Du lämnar ditt förslag på länken nedan senast 22 april.

Läs mer om den nya lekplatsen 

Lämna förslag på vad den nya lekplatsen ska heta 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats