Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Markanvisning för studentbostäder i centrala Vallentuna

Markanvisning för studentbostäder i centrala Vallentuna

En kvinna och en man som sitter på ett kafé

Nu startar markanvisningen av en fastighet centralt i Vallentuna centrum. Ambitionen är att det ska bli studentbostäder med hyresrätt på platsen.

Fastigheten som nu markanvisas heter Vallentuna Prästgård 1:49 men kallas i folkmun för "Gamla polishuset", eftersom polisen tidigare hade sina lokaler här. Tomten ligger precis bredvid Vallentuna Kulturhus, som är känt för sitt stora kulturutbud och prisbelönta bibliotek med studieplatser och fritt wifi. De nya studentbostäderna kommer att ligga centralt i korsningen Gärdesvägen/Allévägen, ett stenkast från bageri, cafeer, butiker och ca 350 m från Vallentuna station.

− ­Vi är väldigt glada att äntligen kunna erbjuda studentbostäder på en så central plats i Vallentuna. Vi har ett väldigt bra läge för studenter. Från Vallentuna station når du både Stockholms universitet och Kungliga Tekniska högskolan (KTH) inom 30 minuter med Roslagsbanan som direktlänk, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.

Genom markanvisningen utvecklas en av de mest centrala tomterna i Vallentuna tätort och adderar nytt värde och livskvalitet. Projektet är en av många viktiga pusselbitar i en större pågående centrumutveckling. Målet är att få ett trivsamt och levande småstadscentrum som är tillgängligt för alla grupper och individer med olika behov och intressen. Här kan studenter bo på en hemtrevlig plats med bra service, samtidigt som de får nära till storstadsliv och campus.

Anbud till markanvisningen ska lämnas in till kommunen senast 13 maj 2019. Av de anbud som uppfyller alla ställda krav vad gäller utformning och ekonomi ställs ett antal ut som allmänheten får tycka till om innan beslut fattas.

− Vi vill öppna upp för mer dialog och erbjuda Vallentunaborna en möjlighet att aktivt delta i utformningen av hur Vallentuna ska utvecklas, säger Parisa Liljestrand.

Marken kommer att upplåtas med tomträtt och en detaljplan tas fram efter avslutad tävling.

Mer information om markanvisningen av Vallentuna Prästgård 1:49

Mer information om utvecklingen i Centrala Vallentuna

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats