Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Sista chansen för hämtning av ditt trädgårdsavfall i år

Sista chansen för hämtning av ditt trädgårdsavfall i år

Abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall i kärl

Denna vecka samt nästa vecka (vecka 44 och 45) hämtar PreZero ditt trädgårdsavfall för sista gången för trädgårdssäsongen 2022. Detta beroende på om du har hämtning jämna eller udda veckor.

Efter sista tömning, skölj ur ditt kärl för trädgårdsavfall och förvara det på lämplig plats över vintern inför nästa säsong.

Löv, kvistar och fallfrukt

Om du fortfarande har högar med löv och små kvistar som du inte kan kompostera på tomten efter sista tömning är du välkommen att lämna in det till närliggande återvinningscentral. Överbliven fallfrukt kan också lämnas på återvinningscentralen. Fallfrukt får inte läggas i behållare för trädgårdsavfall eller matavfall.

App och Mina sidor

I Vallentuna avfallsapp kan du få en notis dagen före hämtning. Du hittar appen i App store eller Google Play. Mer information om appen hittar du genom att klicka på rubriken "Vallentuna kommuns avfallsapp" längre ner på sidan.

För att läsa mer om ditt abonnemang kan du klicka på rubriken "Mina sidor PreZero" längre ner på sidan.

Hämtning av trädgårdsavfall som ingår i sopabonnemang

För småhus med eget sopabonnemang ingår hämtning av trädgårdsavfall i papperssäck i avgiften. Du kan beställa kostnadsfri hämtning av trädgårdsavfall två gånger per år för permanentboende och en gång per år för fritidshus enligt kommunens avfallstaxa. Detta gäller även för dig som har abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall i kärl.

Beställ senast under vecka 44

Senast under denna vecka (vecka 44) måste du beställa hämtning av trädgårdsavfall i papperssäck hos PreZeros kundtjänst. Hämtningen kommer att ske under vecka 45.

Mer information om hämtning av trädgårdsavfall hittar du genom att klicka på rubriken "Kostnadsfri hämtning av trädgårdsavfall" längre ner på sidan.

Kontaktuppgifter

PreZero Recycling AB
Hämtar hushållssopor, trädgårdsavfall och latrin.

Kundtjänst nås på:
Telefon: 08-519 333 00
E-post: vallentuna.se@prezero.com

 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats