Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Tyck till om Kårstas nya lekplats

Tyck till om Kårstas nya lekplats

Under år 2022 ska det byggas en ny lekplats i Kårsta. För att få veta vad Kårstaborna önskar för tema och lekutrustning på den nya lekplatsen bjuder Vallentuna kommun in till en medborgardialog.

Via länken nedan kan du lämna dina önskemål till och med 30 november. Kommunen kommer i möjligaste mån att ta med oss era idéer och önskemål i vårt arbete med lekplatsen.

– Det är ett viktigt uppdrag vi har som kommun att skapa trygga miljöer för lek och fritid för alla barn. Som förälder och före detta lärare och rektor vet jag hur stor betydelse leken utomhus har för barn i deras lärande, motorik, samspel och hälsa. Nu sätter vi äntligen igång med planeringen av Kårstas första kommunala lekplats, säger Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vallentuna kommun har redan en dialog med såväl Kårsta skola och Kårsta förskola om lekplatsen. Barnen och eleverna tycker det är roligt att vara med och fundera på lekplatsen och en del klasser har redan börjat skissa och skriva ner sina tankar.

– Det känns riktigt roligt att både skolan och förskolan i Kårsta är med i arbetet, men för att det ska bli så bra som möjligt vill vi även involvera övriga. Vad vill du och dina barn eller barnbarn se för lekutrustning?

Önskemål och idéer lämnas in antingen digitalt via länken nedan eller i fysiska postlådan som finns på plats på den planerade ytan för lekplatsen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats