Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Välkommen på invigning av Vallentuna returpark lördagen 1 oktober

Välkommen på invigning av Vallentuna returpark lördagen 1 oktober

Vallentuna returpark står nu äntligen klar för invigning tillsammans med Vallentunaborna. Dagen bjuder på tal, guidade turer, korv och fiskdamm samt möjlighet att ställa frågor till SÖRAB:s personal.

Nya Vallentuna returpark fungerar som en återvinningscentral med större fokus på återbruk och återvinning, och mer personal ska hjälpa kunderna så att det blir lätt att göra rätt. Det goda läget på Lindholmsvägen 2, vid ST1-macken i centrala Vallentuna innebär dessutom att det är möjligt att besöka anläggningen med både cykel, bil och kollektivtrafik.


Vallentuna returpark invigs lördagen 1 oktober klockan 11-15. Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna och SÖRAB:s ordförande håller tal klockan 11.30.


– Jag har sett fram emot den här dagen då Vallentunaborna får en återvinningsmöjlighet centralt i Vallentuna. Det kommer att underlätta vardagen för många och arbeta för våra kommunmål när det gäller miljö och hållbarhet, säger Parisa Liljestrand.


SÖRAB bjuder på korv, tipspromenad och fiskdamm för barnen. Passa på att gå en guidad rundtur med personal från SÖRAB och beskåda de speciella konstverken, skapade av återbrukade material, och lär dig i lugn och ro hur anläggningen fungerar.


Inte bara lämna – utan också hämta

Skillnaden mellan en traditionell återvinningscentral och en returpark är att här välkomnas besökarna av personal som hjälper till att sortera ut det viktigaste först – miljöfarligt avfall och det som kan återbrukas och få nytt liv.
En nyhet på returparken är Returchansen. Här hittar du saker som är värda en andra chans istället för att bli avfall.


– Det känns mycket roligt att kunna öppna ännu en returpark i regionen. På returparken sätter vi fokus på återbruk och hoppas kunna få fler grejer att leva lite längre, säger Johan Lausing, vd SÖRAB.


Ställ bilen hemma under invigningen

Returparken öppnar på riktigt för återbruk och återvinning 2 oktober, alltså dagen efter invigningsdagen.

Inga bilar kommer att kunna komma in på området under invigningsdagen. Bästa sättet att besöka returparken är till fots eller med buss. Bilparkering finns vid Vallentuna IP i mån av plats. Söndag 2 oktober klockan 9.00 öppnar returparken för återbruk och återvinning.

Program lördag 1 oktober

11.00 Grindarna öppnar och SÖRAB bjuder på korv under hela dagen. Tipspromenad för alla med chans att vinna biobiljetter. Fiskdamm för barnen.

11.30 På scenen:

  • Johan Lausing, VD SÖRAB hälsar alla välkommen
  • Invigningstal av Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande, Vallentuna kommun
  • Johan Lausing, VD SÖRAB, och Ann Wahlström, miljöstrateg Vallentuna kommun samtalar om returparken

12.00 Första rundturen med samling vid Hästen vid infarten. Rundturer fortsätter varje halvtimme.

14.30 Sista rundturen

15.00 Slut

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats