Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Webbinarier: Så minskar du din energianvändning

Webbinarier: Så minskar du din energianvändning

Bor du i småhus och vill minska din energianvändning? Då är du välkommen att delta på vårens webbinarier om värmesystem, ventilation och isolering.

Många småhusägare är angelägna att minska sina kostnader för energi på grund av rådande prisläge. Därför ordnar den regionala energi- och klimatrådgivningen en serie webbinarier för att informera dig som är småhusägare om vad du kan göra för att minska din energianvändning och därmed också dina kostnader.

På webbinarierna får du konkreta råd och tips på åtgärder. Webbinarierna fokuserar på fyra viktiga områden att ha koll på för dig som är småhusägare: optimera ditt värmesystem, byta värmesystem, ventilation, fönsterrenovering och isolering.

Rådgivningen ordnar även ett webbinarium om att sätta solceller på villatak, särskilt tak som är platta eller ovanligt på något sätt.

3 april Så optimerar du ditt värmesystem

Är din elräkning hög trots att du har ett bra värmesystem? Fungerar inte värmepumpen helt som den ska? Då kan det vara dags att se över ditt värmesystem. Välkommen till ett webbinarium där du lär dig hur du tar hand om ditt värmesystem så att det fungerar så effektivt som möjligt – med så låg energianvändning som möjligt. Du lär dig också mer om hur du styr ditt värme- och ventilationssystem – så kallad smart styrning.

När: 3 april kl. 18-19:30
Var: digitalt

Anmälan

5 april Så byter du ditt värmesystem

Har du ett gammalt värmesystem som drar mycket el? Välkommen till ett webbinarium där vi går igenom vilka värmesystem du kan byta till. Vi går igenom hur du byter till olika system och vad som är bra att ha koll på.

När: 5 april kl. 18-19:30
Var: digitalt

Anmälan

25 april Solceller på villatak

Funderar på du om det är värt att skaffa solceller? Har du ett tak som är platt eller på annat sätt ovanligt och undrar hur det påverkar möjligheterna att sätta upp solceller? Då är vårt webbinarium Solceller på villatak något för dig. På webbinariet går vi tillsammans med en solcellsexpert igenom vad man ska tänka på när man skaffar solceller. Vi kommer också lära oss t.ex. om vilka lägen som är gynnsamma för solceller och hur man kan få solceller att fungera på olika sorters tak, så som olika lutande tak, platta tak, tak av olika material, etc. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor under webbinariet.

När: 25 april kl. 19:15 -20:30

Var: Digitalt

Anmälan

27 april Så får du bra ventilation

När vi energieffektiviserar våra hus är det lätt att glömma ventilationen. Det kan leda till sämre inomhusluft. Välkommen till ett webbinarium där du får veta mer om hur du kontrollerar att du har bra ventilation hemma. Och hur du kan förbättra din ventilation om det behövs. Vi tar upp hur du får en ventilation som ger tillräckligt frisk luft inne, så att både hus och människor mår bra. Vi tar också upp hur du kan återvinna värmen ur frånluften på ett energismart sätt.

När: 27 april kl. 18-19:30
Var: digitalt

Anmälan

9 maj Fönsterrenovering i villa

Är fönstren i din villa slitna och behöver en upprustning? Eller är det kanske dragigt från fönstren och du funderar på hur energianvändningen påverkas? Då är vårt webbinarium Fönsterrenovering i villa något för dig! Till webbinariet har vi bjudit in en glasexpert och vi kommer djupdyka in i fönsterrenovering. Vi går igenom vad man kan göra för att energieffektivisera sina fönster, olika typer av fönsterrenovering och hur man vet om man bör byta till nya fönster eller renovera de man redan har. Vi lär oss också om andra positiva aspekter av fönsterbyte, att justera sitt värmesystem efter fönsterrenovering, m.m. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor under webbinariet.

När: 9 maj, kl. 19:15-20:30
Var: digitalt

Anmälan

16 maj Så isolerar du ditt hus

Mycket värme går förlorad på grund av otäta hus. Hur kan du täta ditt hus på ett bra sätt utan att få fuktskador? Vilken åtgärd ger mest energibesparing för pengarna? Och hur går du tillväga om du vill isolera ditt hus? Välkommen till ett webbinarium där du får tips och råd om isolering!

När: 16 maj, kl. 18-19:30
Var: digitalt

Anmälan

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats