Start / Evenemang och upplevelser / Snapptuna - en aktivitet för alla!

Snapptuna - en aktivitet för alla!

Sommarlovet närmar sig och vad kan vara bättre än att spendera soliga dagar med massor av roliga aktiviteter?! Måndag-fredag under vecka 25-27 (med undantag för midsommarafton fredagen den 21 juni), kommer Snapptuna aktivitetsfält att bli den ultimata platsen för en mängd spännande äventyr! Vi kallar det "Snapptuna - en aktivitet för alla".

Under hela denna period kommer årets sommarjobbare på Vallentuna kommun att vara på plats för att hjälpa till med utlåning av utrustning, så du behöver inte ens ta med din egen. Parken är öppen kl. 10.00-18.00, så det finns gott om tid för att fånga sommarsolens strålar och njuta av alla aktiviteter.

Spontanaktiviteter och saker för utlåning

  • Fotbollar, handbollar och basketbollar
  • Volleybollar och nät
  • Minitennisracket, pickleballracket och bollar
  • Discgolf och vanlig frisbee
  • Kickbike, skateboard och hjälmar
  • Käpphästhinder och käpphästar
  • Slackline och parkour
  • Kubb, sällskapsspel och pussel
  • Kulturhistorietipsrunda

Café i parken

Kl. 12-16 är caféet, som sköts av Ung fritid, öppet i parken. Där kan du köpa fika och korv med bröd.

Kom till Snapptuna aktivitetsfält och bli en del av sommarens spännande äventyr. Vi ses!

Adress: Banvägen 300

Pass med ledare för dig som är barn och ungdom

Pyssel - varje dag kl. 11-12

Varje dag kl. 11-12 dukar vi fram bord med massor av pyssel där du kan vara kreativ och göra något roligt till dig själv eller någon annan. Kom och utforska din kreativitet med oss!

Klurigheter (Ung fritid) - 17 och 24 juni samt 1 juli kl. 16-17

Pusselutmaningar där barn och ungdomar får chansen att tävla om fina priser, som till exempel godis till vinnaren. Dessa pussel kan vara allt från knepiga gåtor och mysterier till logiska utmaningar och kreativa uppdrag.

Prova Handboll (Vallentuna handbollsklubb) - 17 juni och 3 juli kl. 13-14

Varför inte utmana dig själv och prova på handboll med en erfaren instruktör från Vallentuna handbollsklubb? Ta chans att lära sig grunderna i denna spännande och snabba sport, samtidigt som du har kul med andra deltagare.

Prova Käpphäst (4H-gården) - 18 och 25 juni kl. 13-14

Ge dig ut på en magisk resa med vårt prova på-event för käpphäst! Upplev glädjen och gemenskapen med denna unika och spännande sport. Våra kunniga tränare kommer guida dig genom stegen för att bli en mästare på fyra ben. Oavsett om du är nyfiken nybörjare eller redan har en passion för käpphäst är detta tillfället för dig att låta din fantasi galoppera iväg. Kom och förena dig med vår käpphästgemenskap och upptäck den fantastiska världen av lekfullhet och kreativitet!

Dans med Maja (Ung fritid) - 18 och 25 juni samt 2 juli kl. 16-17

Prova på Dans med Maja som är varje tisdag för alla åldrar.

Wild Wednesday (Ung fritid) - 19 och 26 juni samt 3 juli kl. 16-17

Vi kommer att köra gå-fotboll för ungdomar, 5-kamp och TV-spelsturnering varje onsdag.

Prova Pickleball (kultur- och fritidsförvaltningen) - 20 juni kl. 13-14

Upptäck det hetaste namnet inom racketssport - Pickleball! Det är en spännande fusion av tennis, badminton och bordtennis, vilket gör det till det perfekta spelet för spelare i alla åldrar och färdighetsnivåer.

Rörelseaktivitet (Ung fritid) - 20 och 27 juni samt 4 juli kl. 16-17

Any från Ung fritid kommer att arrangera olika rörelseaktiviteter varje torsdag, såsom lekar, latino-dans och andra roliga aktiviteter. Det är en perfekt chans för dig att komma och delta i en mängd olika aktiviteter som får dig att röra på kroppen och ha kul samtidigt!

Street Art workshop - 26 juni kl. 13-16

Beskrivning kommer inom kort.

Freaky Friday (Ung fritid) - 28 juni och 5 juli kl. 16-17

Fredag 28 juni - Discgolf (kort bana)

Testa aktiviteten discgolf! Det är den ultimata kombinationen av precision, skicklighet och äventyr, allt inbäddat i vackra naturlandskap.

Discgolf är perfekt för alla åldrar och färdighetsnivåer. Oavsett om du är en nybörjare som vill utforska en ny hobby eller en erfaren spelare som söker en utmaning, har discgolf något att erbjuda för alla.

Fredag 5 juli - Avslutningsparty

Ung fritid kommer att avsluta "Snapptuna - en aktivitet för alla" med en storslagen fest! Vi bjuder in alla att delta i detta episka avslutningsparty, där vi kommer att ha massor av roliga aktiviteter och höjdpunkter på schemat, inklusive ett fantastiskt disco!

Prova judo (Vallentuna judoförening) - 1 och 2 juli kl. 13-14

Upptäck kraften i judo med vår prova på-session! Kasta dig in i en värld av styrka, smidighet och självförtroende med våra erfarna instruktörer. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren är judo en fantastisk sport som utvecklar både kropp och sinne. Kom och testa på judo med oss och upptäck din inre styrka på mattan.

Prova Parkour - 3 juli kl. 12-15

Känn adrenalinet pumpa och gränserna utmanas med vår prova på-session för parkour! Ge dig själv friheten att utforska Snapptuna med våra erfarna tränare. Oavsett om du är nybörjare eller redan har erfarenhet är Parkour en fantastisk möjlighet att utveckla din styrka, smidighet och kreativitet.

Prova fotboll (Bällsta FF) - 4 juli kl. 13-14

Ta chansen att testa på fotboll med instruktörer från Vallentuna Bällsta FF. Ge dig in i spelet och upptäck glädjen med att dribbla, passa och skjuta under professionell handledning. Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet är detta tillfället för dig att fördjupa dig i världens mest älskade sport.

Pass med ledare för dig som är senior eller dagledig

Gå fotboll (kultur- och fritidsförvaltningen) - 17 juni och 3 juli kl. 10-11

Gå-fotboll är en typ av fotboll som är superinkluderande. Alla är välkomna att delta, oavsett om du är en total nybörjare eller en erfaren spelare. Så här funkar det: istället för att springa runt som galningar, går vi runt på planen och spelar. Men tro inte att det är tråkigt för det! Det handlar faktiskt mer om strategi än om att springa snabbt.

Det bästa med gå-fotboll är att det verkligen får igång pulsen samtidigt som det är jättekul. Så, om du letar efter en rolig motionsform där du kan vara med oavsett din fysiska form eller din erfarenhet av fotboll, då är gå-fotboll definitivt något för dig.

DamYoga (Ulrika Skarin) - 18 och 25 juni kl. 09.15-10

Har du någonsin funderat på att det är dags att vårda din rörlighet, men inte riktigt kommit igång? Upplever du smärta i rygg och axlar? Eller vill du komplettera din nuvarande träning med ökad rörlighet och styrka? Under detta yogapass kommer du att arbeta med det som behövs för att stärka och öka din smidighet. Övningarna presenteras på ett lättsamt och begripligt sätt, inga förkunskaper krävs!

GubbYoga (Ulrika Skarin) - 18 och 25 juni kl. 10-10.45

Har du någonsin funderat på att det är dags att vårda din rörlighet, men inte riktigt kommit igång? Upplever du smärta i rygg och axlar? Eller vill du komplettera din nuvarande träning med ökad rörlighet och styrka? Under detta yogapass kommer du att arbeta med det som behövs för att stärka och öka din smidighet. Övningarna presenteras på ett lättsamt och begripligt sätt, inga förkunskaper krävs!

Sifferkubb (Träffpunkten) - 18 juni kl. 13-14

Testa sifferkubb - det ultimata spelet som kombinerar skicklighet, taktik och en gnutta tur! Perfekt för alla åldrar och skicklighetsnivåer.

Med sina färgglada block och en spännande twist av matematik blir varje omgång av Sifferkubb en spännande utmaning för både hjärnan och kroppen. Men Sifferkubb är mer än bara ett spel - det är en social upplevelse som skapar minnen för livet.

Testa Pickleball (kultur- och fritidsförvaltningen) - 19 och 28 juni samt 4 juli kl. 10-11

Upptäck det hetaste namnet inom racketssport - Pickleball! Det är en spännande fusion av tennis, badminton och bordtennis, vilket gör det till det perfekta spelet för spelare i alla åldrar och färdighetsnivåer. Racket och boll finns att låna.

Seniorgympa (Ulrika Skarin) - 26 juni kl. 10-11

Upplev glädjen i rörelse och gemenskap med vår seniorgympa! Träningen är skräddarsydd för att passa alla, oavsett din nuvarande fysiska form eller tidigare erfarenhet av träning.

Vår erfarna instruktör leder dig genom skonsamma övningar som förbättrar din rörlighet, styrka och balans. Varje pass är utformat för att vara både effektivt och roligt, så att du kan njuta av varje steg på vägen mot en aktivare livsstil.

Bingo (Träffpunkten) - 27 juni kl. 13-14

Bingo är inte bara ett spel, det är en härlig gemenskap och en källa till glädje och spänning! Vårt bingoevent är skräddarsytt för att ge en underhållande och engagerande upplevelse för seniorer i alla åldrar.

Men bingo är inte bara roligt - det är också bra för hjärnan! Genom att utmana din skärpa, koncentration och snabbhet bidrar bingo till att hålla dig mentalt alert och i toppform.

Judo4balance (Vallentuna judoförening) - 1 och 2 juli kl. 10-11

Judo4Balance är namnet på Svenska Judoförbundets preventiva träningsprogram för fallträning. Det handlar om att lära sig att falla på ett säkert sätt för att öka tryggheten i vardagen. Genom att träna upp stryka, balans och kroppskontroll blir det lättare att hinna parera och undvika farliga fall. Inga förkunskaper krävs.

Musikuppträdande (Linnea Lindqvist) - 5 juli kl. 14-14.30

Sångerska med ursprung i den nordiska folkmusiken. I sitt skapande rör Linnea Lindqvist sig även i gränslandet mellan jazz, pop och visa. Kom och njut av härlig musik!

Musikquiz (Träffpunkten) - 5 juli kl. 14-14.30

Upplev en resa genom musikens värld med vårt spännande musikquiz för seniorer!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats