Start / Förskola och skola / Förskola och pedagogisk omsorg / Nyheter förskola och skola / Anmälan till Skräpplockardagarna 2022 öppen

Anmälan till Skräpplockardagarna 2022 öppen

Nu är det dags för alla förskolor, skolor och föreningar att anmäla sig till årets skräpplockardagar! v.18-19 plockar vi skräp tillsammans.

Vallentuna kommun arbetar aktivt för en skräpfri kommun, som en del av kommunens miljöarbete. En viktig delär de årliga Skräpplockardagarna. Förra året var det rikstäckande 819 668 barn och unga som deltog. Förhoppningsvis blir det i vår ännu fler då detta ger barnen chans att visa att även den som är liten kan göra stort! Vallentuna Kommun deltar med skolor, förskolor och ungdomsföreningar 2-15 maj. Vill du som privatperson också vara en skräphjälte? Besök Håll Sverige Rents webbsida och anmäl er till deras olika skräpplockaraktiviteter.

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får gratis skräpplockarmaterial med sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt undervisningsmaterial. Kommunen hjälper till med material och hämtning av skräpet.

Skräpplockning är en perfekt pedagogisk aktivitet som öppnar upp ögonen för skräpet samt väcker frågor om miljö och hållbar utveckling. Rektorer eller enskilda lärare/pedagoger för förskolor, grundskolor, gymnasieskolor samt ungdomsföreningar kan anmäla sig till Skräpplockardagarna. Prata gärna ihop er i verksamheten om vem som ska anmäla er för att undvika dubbelregistreringar. Alla som bedriver verksamhet med barn eller unga kan också beställa kostnadsfria skräpplockarpåsar i samband med anmälan.

Hållbar konstutmaning

Som en extra sporre utmanas Vallentunas barn och ungdomar att av insamlat skräpmaterial skapa ett konstverk. Hållbarhet och återbruk är viktigt för samhället och barnen är vår framtid. Därför kommer de mest kreativa konstverken (och finurligaste namnen) att ställas ut i Kulturhuset för allmän betraktelse. Läs mer om Skräpplockardagarna och anmäl din klass eller förening via länken nedan.

Varmt välkomna med er anmälan!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats