Tack alla Skräphjältar!

Barn

Vallentuna är en Håll Sverige Rent-kommun! Vi arbetar aktivt för en skräpfri kommun, som en del av kommunens miljö- och hållbarhetsarbete. En viktig del i det arbetet är de årliga Skräpplockardagarna.

Våren 2021 deltog fler än 4 500 skräphjältar från 40 skolor och förskolor i Vallentuna. Vinnare i tävlingen Rita och designa Vallentunas bästa papperskorg blev Amanda, Gabriella och Alva i klass 4c på Rosendalsskolan. Stort grattis!

- Vi ville vara med för att lära folk att man måste slänga saker i soptunnan/återvinna och inte i naturen. Det är varken bra för oss eller naturen. För tänk om någon slänger ett tuggummi ute och en fågel tror att det är mat och äter det och sen dör fågeln för att den sätter i halsen. Man ska inte slänga i havet/sjön heller för att då kan djur i vattnet fastna i det eller äta det och dö.

Vårt klimat måste förändras NU. Vi måste börja bry oss mer om miljön och ta hand om våran planet/jorden, det finns bara en planet där människor kan leva så vi måste ta hand om den. Ta hand om planeten och er själva. Tillsammans kan vi göra skillnad, vi klarar det tillsammans! Allas hjälp behövs, rädda djuren och världen. Släng skräpet i en soptunna, inte i naturen!!

VÅR NATUR ÄR INGEN SOPTUNNA

Amanda, Gabriella och Alva Klass 4c Rosendalsskolan

Och ett stort tack till alla barn och unga som plockade skräp och lämnade in tävlingsbidrag! Ni har alla bidragit till ett värdefullt arbete för vår natur!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats