Hjälmstaskolan har besök från Frankrike

Den här veckan välkomnar Hjälmstaskolan för tredje året i rad elever och lärare från franska skolan Lycée de Beauséjour i Narbonne. Vi har besök av 19 franska elever och deras 2 lärare som ska spendera en vecka i Sverige. Efter att våra egna elever fick möjlighet att åka till Frankrike i höstas och få uppleva det franska skollivet och den franska kulturen, är det nu dags för oss att visa våra franska gäster vår fina skola, kommun och land.

De franska och svenska eleverna har under året samarbetat kring ett projekt om vikingarna och som en del av programmet under veckan kommer de franska eleverna att besöka och delta i en workshop på museet Vikingaliv. Programmet för veckan inkluderar även andra sevärdheter som Vasamuseet, Skansen och Gamla stan i Stockholm.

De franska eleverna kommer även att tillbringa ett par dagar på Hjälmstaskolan och få uppleva det svenska skollivet tillsammans med sina partners. De svenska eleverna som deltar i franska utbytet kommer att visa sina franska kompisar runt i Vallentuna och berätta om vår kommun.

Enligt traditionen får de franska gästerna även ett officiellt välkomnande av Vallentuna kommun, där utbildningschef Henrik Lennermark presenterar vår kommun och berättar om det svenska utbildningssystemet. Efter välkomstceremonin bjuder Vallentuna kommun våra gäster på en guidad visning av Vallentuna kyrka och Kyrkviken. Guidningen anordnas av Time Travel Tours – ett företag som drivs av två unga Vallentunabor som guidar på historiska platser i vår kommun.

Sist men inte minst kommer de franska eleverna att tillbringa helgen hos sina värdfamiljer och få uppleva vad det innebär att vara en del av en svensk familj.

På den här sidan kan du höra vår rektor berätta mer om våra internationella utbyten.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats