Vallentuna Matmarknad

Vi vill kunna erbjuda lokal, hållbar mat i våra skolor och på våra särskilda boenden. För att underlätta för lokala leverantörer och producenter att sälja sina varor till våra kommunala storkök har vi tagit fram ett inköpssätt som vi kallar Vallentuna Matmarknad.

Genom att öka möjligheterna att kunna servera lokalproducerad mat i våra skolor, förskolor och äldreomsorg hoppas vi kunna stärka vår lokala gröna näring och på lång sikt även vara med att bidra till en ökad självförsörjandegrad i Sverige. Samtidigt bidrar vi till att uppnå relevanta miljömål och framförallt så får vi ökade möjlighet att servera god, närproducerad mat av hög kvalitet i våra verksamheter. En närmre relation till lokala livsmedelsproducenter och stärkt lokal produktion är även bra för vår krisberedskap.

Är du leverantör och intresserad av att lära dig mer om matmarknaden och hur du gör för att sälja dina varor till kommunen. Kontakta upphandling@vallentuna.se.

Ett nytt recept för skolmåltider

Vallentuna är en av fyra kommuner som deltar i ett unikt projekt för att skapa framtidens hållbara skolmåltidssystem, "Ett nytt recept för skolmåltider". Projektet samordnas av Livsmedelsverket och finansieras av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Ett av projektets fokusområden handlar om upphandling och inköp av hållbara livsmedel och genom projektet har idén om Vallentuna Matmarknad kunnat utvecklas.

Lär dig mer om projektet

En tallrik med texten
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats