Start / Förskola och skola / Grundskola och fritidshem / Nyheter grundskola och fritidshem / Elever från Rosendalsskolan har konstutställning på Stadsteatern 17-26 feb

Elever från Rosendalsskolan har konstutställning på Stadsteatern 17-26 feb

Bildläraren Leonardo Vidal har länge arbetat med olika utställningar och projekt för att eleverna ska få möjlighet att utveckla sin kreativa talanger. Skolans nästa utställning kommer att äga rum i Kulturhuset LAVA i Stockholm City den 17-26 februari och har titeln "Önskan". Målningarna kommer vara uttrycksfulla och ge starka intryck som påminner oss om att ta vara på livet och använda tiden väl med våra nära och kära. Arbetet skapar engagemang och målmedvetenhet hos eleverna och alla elever som deltar känner stor stolthet till utställningarna.

- Jag såg en stor potential hos eleverna och jag ville att deras arbete skulle synas. Jag såg även en stor möjlighet att arrangera en utställning utanför skoltid så att lärare, föräldrar, vårdnadshavare och släkt kunde uppleva utställningarna. Eleverna har kämpat hårt med att använda deras otroliga kreativitet för att ta fram något unikt från ingenstans. Det är magiskt! Vi har flera projekt planerade för de kommande åren och eleverna längtar alltid till nästa projekt, säger Leonardo bildlärare på Rosendalsskolan.

I läroplanen står det att skolan ska stimulera elevernas nyfikenhet och kreativitet. Det är exakt vad detta estetiska arbete går ut på. Genom utställningen får eleverna erfarenhet av visuell kultur såsom konst, både historiskt och i nutid.

Tillsammans med skolans utställnings- och kulturproducent Mia Ståhl Broborg från Vallentuna kulturhus planerar Leonardo för framtida utställningar och konstprojekt som ska lyfta och synliggöra elevernas kreativitet.

Några ord från Bella, elev på Rosendalsskolan

Jag tycker det är kul hur vi alltid får vara så delaktiga. Att lägga ner mycket tid och jobb är vi bra på. Jag har personligen varit med på två tidigare utställningar. Alla projekt vi tidigare gjort är gjorda med mycket kärlek och engagemang som jag tror gör det motiverande för framtida årskurser att fortsätta på det vi bara börjat. Jag ser fram emot vad Leo kommer hitta på och låta oss göra nästa gång.

Utställningarna är absolut skolarbete och kräver därav stor precision, men den skiljer sig ändå från de andra ämnena i skolan. I ämnet bild uppmanas vi att tänka utanför boxen, och jag kan se det som något befriande. Alla ser på ämnet olika, liksom inte alla gillar idrott, men i bildsalen har vi en fin bubbla där vi tillåter alla vara och bli den de vill. Även de tystaste i gruppen kan uttrycka sig högt i sina konstverk. Det tycker jag är motiverande.

Jag vill lägga tyngd på det hårda arbetet vi alla lagt ned på verken som nu kommer hängas upp i utställningen "Önskan". Det är inte enkelt att både låta idéerna flöda samtidigt som allting annat runtomkring går i ultrarapid. Många av skolungdomarna beskriver skoldagarna som stressiga och det är därmed svårt att koppla ifrån. Men vi är en grupp elever som trots skolstressen lyckats koppla av och skapa flera vackra målningar. Genom att ta oss in till Stockholm kan vi bevisa att det går. Det går med bara en önskan!

Varmt välkommen önskar elever och personal på Rosendalsskolan!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats