Start / Förskola och skola / Grundskola och fritidshem / Nyheter grundskola och fritidshem / Hjälmstaskolan har besök från Frankrike

Hjälmstaskolan har besök från Frankrike

Den här veckan välkomnar Hjälmstaskolan för tredje året i rad elever och lärare från franska skolan Lycée de Beauséjour i Narbonne. De har besök av 19 elever och 2 lärare som ska spendera en vecka i Sverige. Efter att Hjälmstaskolans egna elever fick möjlighet att åka till Frankrike i höstas och uppleva skollivet och kulturen där, är det nu dags för de franska eleverna att besöka Vallentuna.

Eleverna på de båda skolorna har under året samarbetat kring ett projekt om vikingarna. Som en del av veckans program kommer de franska eleverna att besöka och delta i en workshop på museet Vikingaliv. Programmet för veckan inkluderar även andra sevärdheter som Vasamuseet, Skansen och Gamla stan i Stockholm.

De franska eleverna kommer även att tillbringa ett par dagar på Hjälmstaskolan och få uppleva det svenska skollivet. De svenska eleverna som deltar i utbytet kommer att visa sina franska kompisar runt i Vallentuna och berätta om kommunen.

Enligt traditionen får de franska gästerna även ett officiellt välkomnande av Vallentuna kommun, där utbildningschef Henrik Lennermark presenterar kommunen och berättar om det svenska utbildningssystemet. Efter välkomstceremonin bjuder Vallentuna kommun på en guidad visning av Vallentuna kyrka och Kyrkviken. Guidningen anordnas av Time Travel Tours – ett företag som drivs av två unga Vallentunabor som guidar på historiska platser i vår kommun.

Sist men inte minst kommer de franska eleverna att tillbringa helgen hos sina värdfamiljer och få uppleva vad det innebär att vara en del av en svensk familj.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats