Start / Förskola och skola / Grundskola och fritidshem / Nyheter grundskola och fritidshem / Hjälmstaskolan har besök från Tyskland

Hjälmstaskolan har besök från Tyskland

Den här veckan har Hjälmstaskolan besök av 14 elever och 2 lärare från Krummesse, en stad i närheten av Lübeck i Tyskland. Hjälmstaskolan har ett nytt samarbete med skolan GGS Stecknitz i Krummesse och det är första gången de besöker oss. Under våren kommer elever från Hjälmstaskolans årskurs 8 att besöka dem i Tyskland.

Under sin vecka i Sverige kommer eleverna bland annat att besöka Nobelmuseet, Medeltidsmuseet, Vasamuseet och Skansen. De kommer även besöka Skavlöten i Täby och Kvarnbadet här i Vallentuna.

Eleverna kommer att tillbringa flera dagar på Hjälmstaskolan. De besöker även barn- och ungdomsförvaltningen där de får träffa utbildningschef Henrik Lennermark. Det blir både en presentation av hur vi som kommun ser på skolan och en guidad visning av Vallentuna kyrka och Kyrkviken. Guidningen anordnas av Time Travel Tours – ett företag som drivs av två Vallentunaungdomar som guidar på historiska platser i vår kommun. Eleverna kommer även att tillbringa helgen med sina värdfamiljer!

Grupp ungdomar som står bredvid varandra på torget

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats