Start / Förskola och skola / Grundskola och fritidshem / Nyheter grundskola och fritidshem / Hjälmstaskolan har besök från Tyskland

Hjälmstaskolan har besök från Tyskland

Den här veckan har Hjälmstaskolan besök av 15 elever och 2 lärare från Krummesse, en stad i närheten av Lübeck i Tyskland. Hjälmstaskolan har ett samarbete med skolan GGS Stecknitz i Krummesse och det är andra året i rad som de besöker skolan. De svenska eleverna har under vårterminen besökt Krumesse och får nu återgälda gästfriheten.

Under sin vecka i Sverige kommer eleverna bland annat att besöka Medeltidsmuseet, gå på stadsvandring i Gamla Stan, besöka Vasamuseet och det relativt nyöppnade museet Vikingaliv. De kommer även att delta i den ordinarie undervisningen på Hjälmstaskolan under vissa dagar, bowla på Vallentuna Bowling och så har eleverna själva planerat en dag tillsammans på Skavlöten i Täby.

De tyska eleverna kommer att få börja sin vistelse i Vallentuna med ett besök på Kulturhuset och få ett mottagande av tillförordnad utbildningschef Jonas Hård. Det blir en presentation av hur vi som kommun ser på skolan och med ett "traditionellt" svenskt fika som avslutning.
Eleverna kommer även att tillbringa helgen med sina värdfamiljer!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats