Start / Förskola och skola / Grundskola och fritidshem / Nyheter grundskola och fritidshem / Lärare i Vallentuna nominerade till Guldäpplet!

Lärare i Vallentuna nominerade till lärarpriset Guldäpplet!

Fredrik Sandberg, lärare årskurs 4–6 på Rosendalsskolan i Vallentuna och Lena Koinberg, lärare årskurs 7–9 NO, Rosendalsskolan i Vallentuna är nominerade till årets upplaga av lärarpriset Guldäpplet. Fredrik och Lena tillsamamns med många av de andra nominerade lärarna främjar ett arbete som visar att digitaliseringen nu når skolan på bred front och berikar alla ämnen. Lärarna är drivande i att skapa en digitalisering som alla lärare och elever ska kunna dra nytta av.  

Vi är mycket tacksamma och stolta över att ha blivit nominerad till Guldäpplet 2021. Vi ser det som en bekräftelse på Vallentuna kommuns satsning på digital undervisning och alla lärares goda och hårda arbete för alla elevers bästa, säger Lena Koinberg och Fredrik Sandberg.

I ett pressmeddelande skriver Stiftelsen DIU och Guldäpplets jury att digital kompetens är viktigare än någonsin. Skolan behöver lärare som inspirerar hela kollegiet och går i spetsen för att alla skolans elever utvecklas och får tillgång till digital kompetens.

Guldäpplet har sedan 2002 delats ut årligen till en eller flera lärare som har förnyat lärandet med stöd av IT i den egna undervisningen och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Kriterierna för lärarpriset är:

  • Arbetar för att förnya lärandet med digitala stöd (med minst 50% lärartjänst)
  • Driver pedagogisk utveckling med egna elever och är aktiv i kollegialt samarbete
  • Arbetar för att inkludera alla elever
  • Arbetar med att dela och reflektera kring erfarenheter gärna både lokalt, kommunalt och nationellt

Vi önskar Fredrik och Lena ett stort grattis till nomineringen och stort lycka till i den slutliga processen kring utdelningen av årets Guldäpple!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats