Vad har måltiden för betydelse för demokratin?
MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider.
Vallentuna är torsdagen den 20 oktober inbjuden till ett rundbordsamtal för att prata om måltidens betydelse för demokratin. Vallentuna deltar för att prata om projektet ExplorEat som ett gott exempel på hur kommunen arbetar för att skapa hållbara måltider och använda skolmåltidens som ett pedagogiskt verktyg.
Rundabordssamtalet sänds live digitalt. Samtalsledare är Carl-Jan Granqvist, ledamot Måltidsakademien. Medverkar runt bordet gör Jessie Sommarström, Årets kock 2022, Helena Henrikson, kvalitetsstrateg med bakgrund som före detta skolledare och rektor i Vallentuna kommun och Eva Sundberg, projektledare MATtanken/sakkunnig mat och måltidsfrågor, Jordbruksverket.
- Det är mycket givande att få vara en del av utvecklingen kring Sveriges skolmåltider. Vi ser fram emot att jobba vidare med projektet ExplorEat och se vad det har för betydelse för våra elever och deras skolgång, säger Helena Henrikson, Kvalitetsstrateg Vallentuna kommun.
Vill du lyssna på samtlet går du in på MatTankens webbsida nedan den 20 oktober kl 11-11.30.
Läs gärna även mer om Vallentuans arbete med projektet "Ett nytt recept för skolmåltiden" och ExplorEat.