Start / Förskola och skola / Gymnasium / Gymnasieskolor i kommunen / Vallentuna gymnasium / Nyheter Vallentuna gymnasium / Däckbyte där pengarna går till Röda Korset och Ukraina

Däckbyte där pengarna går till Röda Korset och Ukraina

Kom till drop-in för däckbyte hos Vallentuna gymnasium måndagen den 28 mars 2022 kl. 09.00-14.00.

Pris 250 kr (swish) och pengarna går till Röda Korsets arbete för att stötta Ukraina.

Plats: Gymnasievägen 4, baksidan av Vallentuna gymnasium.

Handels- och fordonselever i årskurs två på Vallentuna gymnasium kommer att projektleda och utföra däckbyten den 28 mars. Initiativet togs av handelslärare Kajsa Bjurman. Idén uppstod för att skapa nya utmaningar för våra elever på handelsprogrammet och samtidigt hitta ett sätt att stötta Röda korset och Ukraina. Ett samarbete med fordonsprogrammet och fordonslärare Richard Liljeberg startades och alla elever tyckte det var ett väldigt roligt projekt, säger Kajsa Bjurman.

Handelseleverna har arbetat med marknadsföring, både via sociala medier och annonsering på skolan. De har även tagit fram erbjudande internt för lärare på Vallentuna gymnasium. Tre handelselever är projektledare och har gjort schema för alla inblandade och står för service på plats under dagen. Några fordonselever kommer att sköta hjulbyten under överseende av en fordonslärare.

Alla elever blir bedömda i olika kurser. Exempelvis ingår projektledning, service och marknadsföring i handelselevernas kurser. I fordonselevernas förmåga att använda verktyg och utrustning samt service och bemötande och projektets olika delar är kopplat till elevernas examensmål.

Eftersom gymnasiet inte tar betalt för själva arbetet var det givet att vi skulle göra en insats för välgörenhet i detta projekt och det var eleverna själva som valde att pengarna ska gå till att stötta Röda korsets arbete för Ukraina, säger Kajsa Bjurman.

Varmt välkommen önskar elever och personal på Vallentuna gymnasium!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats