Start / Förskola och skola / Gymnasium / Gymnasieskolor i kommunen / Vallentuna gymnasium / Nyheter Vallentuna gymnasium / Hållbarhetsstipendium har delats ut på Vallentuna gymnasium

Hållbarhetsstipendium har delats ut på Vallentuna gymnasium

På årets Framtidsdag som anordnades av Vallentuna gymnasium idag, den 19 november 2019, delades ett hållbarhetsstipendium ut för första gången. Utifrån FN:s globala hållbarhetsmål har Vallentuna gymnasium tillsammans med Vallentuna kommun och företagare i Vallentuna instiftat ett hållbarhetsstipendium för elever som går på gymnasiet. Syftet är att få ungdomar att engagera sig i frågor som rör hållbarhet och entreprenörskap. Initiativtagare är Gabriel Liljenström, tidigare elev och även lärare på Vallentuna gymnasium, som i olika sammanhang har föreläst om till exempel hållbarhetsfrågor.

Vinnare av stipendiet, på 2 000 kr, är Jens Granryd som går i årskurs 3 på Byggprogrammet. Jens har med stort engagemang deltagit i klassens arbete med bi-hotell, ett projekt inom kurserna naturkunskap och hantverksteknik. Bi-hotellen har ställts ut på skolan samt sålts till personer både på och utanför skolan. Stort grattis Jens!

Juryn bestod av representanter från elevrådet, Vallentuna kommun, företagare i Vallentuna samt rektor och lärare från skolan.

Vinnare av stipendiet

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats