Start / Fritid och kultur / Bibliotek / Aktiviteter

Aktiviteter

På biblioteket i Vallentuna Kulturhus finns aktiviteter för stora som små, året om. Här nedan finns de aktiviteter som görs löpande under året. För aktuella datum och information om våra bokcirklar, föredrag och författarbesök kan du gå in på www.upplevvallentuna.se.  

Välkommen! 

Bebisträffar (5-8 månader)

Välkommen till biblioteket tillsammans med din bebis! Vi ramsar, sjunger, läser och pratar om språk och språkutveckling vid två tillfällen. Barnen ska vara mellan 5-8 månader. Vi träffas på tisdagar kl 10.30 och det är två träffar per grupp. Första träffen har tema rim, ramsor och sånger och andra träffens tema är böcker och läsning.

Mer information och anmälan till barnbibliotek@vallentuna.se eller kom in och prata med oss på biblioteket.   

11 september och 25 september: grupp 1
9 oktober och 16 oktober: grupp 2
27 november och 4 december: grupp 3 

Boktuggarna (1-2 år)

Boktuggarna är för barn som är mellan 1 till 2 år och deras vuxna. Tillsammans läser vi böcker på olika teman blandat med sånger och ramsor. Vi kommer prata om vilka böcker barnet tycker om och vilka du tycker om att läsa för barnet. Boktuggarna träffas följande tisdagar kl 10.30: 4 september, 2 oktober, 13 november och 11 december.  

Anmälan skickas till barnbibliotek@vallentuna.se eller kom in och anmäl er på biblioteket.

Språkgympa (2-3 år) 

Välkommen på ett gympapass för språket. Vi tränar bland annat på olika språkljud på ett lekfullt och roligt sätt med hjälp av lekar och musik. Passet avslutas med en saga. Takk-tecken kommer att användas. Höstterminens datum är: 27 september, 25 oktober och 6 december.

Glöm inte att anmäla dig eller din grupp, antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller. Vi börjar kl 9.15 så kom i tid.

Sagostunder (från 4 år)

Välkommen in i sagornas förtrollade värld. Vi berättar, läser, ramsar och sjunger för och med barn från 4 år på torsdagar kl 9.30. Takk-tecken används under delar av sagostunden. Höstterminens teman är:  
Djur, för barn från 4 år, start kl. 9.30 6 september och 13 september.
Nallar, för barn från 4 år, start kl 9.30 4 oktober, 11 oktober och 18 oktober.
Ljud, för barn från 3 år, start kl 9.15 8 november, 15 november, 22 november och 29 november.

Glöm inte att anmäla er antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

Bokklubbar (7-16 år)

Gillar du att läsa eller lyssna på böcker? Vill du prata om det du har läst? Då kanske någon av bibliotekets bokklubbar är någonting för dig. Vi har flera stycken indelade efter ålder.

Vi träffas en gång i månaden och pratar om böcker vi har läst, tipsar varandra om fler böcker att läsa och fikar tillsammans. Det är gratis att vara med men man måste anmäla sig i förväg eftersom antalet platser är begränsade.

Vill du anmäla dig eller veta mer? Hör av dig till oss genom att mejla eller ringa eller kom förbi och fråga oss i biblioteket.

Kulturgrupp för unga (från 15 år)

Kulturgrupp för unga är för dig över 15 år. Vi träffas varannan onsdag på Vallentuna Kulturhus och bibliotek. Gruppen består av ett 10-tal ungdomar  och leds av ungdomsbibliotekarien. Gruppen vänder sig till dig som vill lära känna nya vänner. Vi samtalar, spelar spel, läser och gör aktiviteter ihop. 

Klassbesök och lånebesök

Biblioteket välkomnar elever till lånebesök. Ta kontakt med biblioteket för att förboka ert besök.

Barnbibliotekarierna bjuder in skolklasser till förbokade biblioteksbesök för bokprat och läsinspiration. 

 

Språkcafé

Välkommen att träna din svenska! Vi fikar, småpratar och tränar att samtala på svenska. Det är gratis och du behöver inte anmäla dig. Vi träffas i biblioteket, Vallentuna Kulturhus, på tisdagar kl 13.30-14.30. Höstterminen: 21 augusti -18 december. (Språkcaféet gör uppehåll över sommaren, jul och nyår.)  

Vi ses!

Vi ses! är en mötesplats för dig som vill träffa nya vänner. Vi fikar, pratar och umgås. Vi ses på Vi ses! i Vallentuna Kulturhus klockan 14-15 varje söndag,
höstterminen: 2 september – 16 december. ("Vi ses!" gör uppehåll under sommaren, jul och nyår). Alla är välkomna! 

Bibblan visar - bli digitalt delaktig

Här får du stöd i enklare datorfrågor och hjälp att komma igång med till exempel e-böcker och tidningar på webben, e-post och sociala medier. 
Välkommen till "Bibblan visar" varannan tisdag kl. 15-16, drop-in i biblioteket, Vallentuna Kulturhus. Höstterminen: 28 augusti-18 december.

 

Upplev Vallentuna!

www.upplevvallentuna.se samlar vi tillsammans med näringsliv, privatpersoner och föreningar allt som går att uppleva och göra i Vallentuna. 

www.upplevvallentuna.se

Biblioteket, Vallentuna Kulturhus

Telefon: 08-587 853 50

E-post: bibliotek@vallentuna.se

Besök: Allévägen 1

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats