Start / Fritid och kultur / Bibliotek / Att göra / Barn och unga

Aktiviteter för barn och unga

Biblioteket har språkutvecklande och läsinspierande verksamheter för de allra yngsta boktuggarna till lässugna ungdomar. Bokklubbar finns för barn och unga från 7 år och uppåt. 

Aktuella datum och aktivteter hittar du på Upplevvallentuna.se

På grund av coronapandemin är vissa verksamheter och aktiviteter tillfälligt inställda.
För aktuell information se upplevvallentuna.se, bibliotekets instagram @bibliotekvallentuna eller vid besök på biblioteken.

 

Kryp in på bibblan (4-8 månader)

Välkommen till biblioteket tillsammans med din bebis! Vi ramsar, sjunger och läser tillsammans med dig och ditt barn. Barnen ska vara mellan 4-8 månader. Vi träffas varannan onsdag kl 10.15 och du kan komma så många gånger som du vill men glöm inte bort att anmäla dig.

Om du vill få mer information eller anmäla dig mejla till barnbibliotek@vallentuna.se eller kom in och prata med oss på biblioteket.

Boktuggarna (9 månader - 2 år)

Boktuggarna är bibliotekets bokcirkel för barn mellan 9 månader och 2 år! Tillsammans läser vi böcker av olika slag blandat med sånger, rim och ramsor. Vi pratar om vilka böcker barnet tycker om och vilka du tycker om att läsa för barnet. Boktuggarna träffas varannan onsdag kl 10.30.

Glöm inte att anmäla dig (en anmälan per tillfälle)! Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller.

Anmälan skickas till barnbibliotek@vallentuna.se eller kom in och anmäl er på biblioteket.

Sagostunder (2-3 år)

Språkstimulerande sagostunder för 2-3 åringar. Takk-tecken används under delar av sagostunden. Torsdagar, vi börjar kl. 9.30.

Anmäl dig eller din grupp, antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.  Vårtterminen 2020 är det sagostund för 2-3 -åringar följande datum är 13 februari, 5 mars, 9 april, 7 maj och 28 maj.

Anmälan skickas till barnbibliotek@vallentuna.se eller kom in och anmäl er på biblioteket.

Sagostunder (från 4 år)

Välkommen in i sagornas förtrollade värld. Vi berättar, läser, ramsar och sjunger för och med barn från 4 år på torsdagar kl 9.30. Takk-tecken används under delar av sagostunden. 

Glöm inte att anmäla er antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller. Vårterminen 2020 har sagostunderna följande teman och datum:

Detektiver: 16 januari, 23 januari, 30 januari och 20 februari
Titta det växer: 19 mars, 26 mars och 2 april
Rädd & arg: 23 april, 30 april och 14 maj

Anmälan skickas till barnbibliotek@vallentuna.se eller kom in och anmäl er på biblioteket.

 

Bokklubbar (7-16 år)

Gillar du att läsa eller lyssna på böcker? Vill du prata om det du har läst? Då kanske någon av bibliotekets bokklubbar är någonting för dig. Vi har flera stycken indelade efter ålder.

Vi träffas en gång i månaden och pratar om böcker vi har läst, tipsar varandra om fler böcker att läsa och fikar tillsammans. Det är gratis att vara med men man måste anmäla sig i förväg eftersom antalet platser är begränsade.

Vill du anmäla dig eller veta mer? Hör av dig till oss genom att mejla till barnbibliotek@vallentuna.se eller ringa eller kom förbi och fråga oss i biblioteket.

Bokfika för unga

Vi boktipsar varandra, fikar och samtalar kring ungdomsböcker! Du får gärna ta med egna boktips, men det går också bra att bara komma och lyssna och bli läsinspirerad av andra.

Ingen anmälan behövs men har du frågor maila till ungdomsbibliotekarien anna.fogelberg@vallentuna.se.

 

Kulturgrupp för unga (från 15 år)

Kulturgrupp för unga är för dig över 15 år. Gruppen består av ett 10-tal ungdomar och leds av ungdomsbibliotekarien. Gruppen vänder sig till dig som vill lära känna nya vänner. Vi samtalar, spelar spel, läser och gör aktiviteter ihop.

Läs gärna Kulturgrupp för ungas blogg.

Klassbesök och lånebesök

Lånebesök: Biblioteket välkomnar elever till lånebesök. Ta kontakt med biblioteket för att förboka ert besök.

Klassbesök: Barnbibliotekarierna bjuder in skolklasser till förbokade biblioteksbesök för bokprat och läsinspiration. Läsåret 2019/2020 bjuds förskoleklasserna, årskurs 3 och 5 in till biblioteket.

Läs mer om biblioteket för pedagoger.

Kontakta biblioteket

Telefon: 08-587 853 50

E-post: bibliotek@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats