Start / Fritid och kultur / Bibliotek / bibliotek70

Hurra - biblioteket 70 år!

Vid en högtidlig ceremoni i januari 1951 överlämnades ABF-biblioteket som gåva till kommunen. Det blev Vallentunas första folkbibliotek och grunden för dagens bibliotek - ett bibliotek för alla! Det vill vi fira!

Var med och fira med oss!

Under 2021 kommer bibliotekets jubileumsår att uppmärksammas på flera olika sätt. Vi börjar 70- årsfirandet med Corona-anpassade aktiviteter.

Hur minns du ditt bibliotek?

Minns du ditt första bibliotek? Har du ett särskilt minne där biblioteket betytt något extra för dig? Berätta om ditt minne av biblioteket. Några av berättelserna kommer att visas på biblioteken och i digitala kanaler. Läs mer om hur du kan dela med dig av ditt biblioteksminne.                    

Gör en klassiker!

Läs våra utvalda klassiker för olika åldrar, barn och vuxna, att läsa på olika sätt och på olika språk. När du har genomfört klassikern får du en gåva från biblioteket. Klassikern startar 1 mars och pågår till och med 20 december 2021. Hämta läsutmaningen på något av biblioteken eller ladda ner den här: Klassikern

När då då?

Mycket händer på 70 år. Under jubileumsåret visar vi upp en bild ur bibliotekets historia varje månad. Vet du vilket år fotografiet togs eller har du en kvalificerad gissning? Då har du chans att vinna en novell! Det rätta svaret avslöjas i månadsskiftet. Då dyker även nästa bild i tävlingen upp! En fin presentask med fyra noveller delas ut till den som i slutet av året lämnat in flest antal rätta svar. Bilderna visas på biblioteken och på sidan När då då? 

Följ jubileumsåret

 Symbol

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats