Våra medier

På biblioteken finns ett brett litteratur- och medieutbud. Här finns både klassiker och aktuella romaner och allt från lokalhistorisk fakta till populärvetenskap. Det finns böcker på lätt svenska och på andra språk. Du kan låna böcker eller ljudböcker, tidningar eller musik och hyra filmer.

I bibliotekskatalogen

På biblioteken finns tusentals böcker och andra medier. I bibliotekskatalogen kan du söka och filtrera på författare, ämne, medietyp, språk, utgivningsår och nivå barn/vuxen. Där kan du se på vilket bibliotek en bok finns, om den finns som e-bok eller ljudbok och om det finns fler titlar av samma författare. I katalogen kan du också reservera titlar, förlänga lånetiden, ge inköpsförslag och fråga om fjärrlån.

Hitta till hyllor och rum i biblioteket

Den digitala orienteringskartan hjälper dig att hitta i biblioteket i Kulturhuset - till böcker och ljudböcker, dagstidningar och tidskrifter, stor stil och lättläst! Den guidar dig också till husets olika scener och rum.

 

Ljudböcker

Vi har ljudböcker för alla åldrar! Ljudböcker finns på cd-skivor, mp3 och digitalt och kan lånas av alla. Ljudböcker har samma lånetid som tryckta böcker, 28 dagar.  

Musik

På biblioteken finns ett stort utbud av musik på cd: barnsånger, klassisk musik, opera, country, visa, pop och rock. Vill du spela själv? Hos oss finns noter och läroböcker för olika instrument att låna.

Filmer

Via Cineasterna.se kan du låna stömmande film.
Läs mer om strömmande film.

Biblioteket hyr ut spelfilmer med kvalitet, nya och äldre klassiker.
Det kostar 20 kr per film och du får låna filmen 7 dagar.

Barnfilmer kostar inget att låna, lånetiden är 7 dagar.

Faktafilmer får du låna gratis och lånetiden är 28 dagar.

Språkkurser

Lär dig ett nytt språk och upptäck världen! Språkkurser finns att låna som e-bok eller tryckta böcker kompletterade med cd-skivor.

Många språk

På biblioteket finns böcker på flera olika språk, både för barn och för vuxna. Om ditt språk inte finns hos oss kan vi beställa böcker från Internationella biblioteket. Där finns böcker på mer än 120 olika språk. På sidan Internationella biblioteket kan du se utbudet. Ta kontakt med personalen på biblioteken i Vallentuna, Karby eller Kårsta så hjälper vi dig.

 

Databaser vid bibliotekens datorer

I författarlexikonet Alex finns biografiska fakta om nästan 3 000 författare från hela världen, varav över 950 svenska. Information om litterära priser, tidsperioder med mera. Fråga bibliotekspersonalen om hjälp att söka i Alex.

Arkiv Digital, Sveriges befolkning och Sveriges dödbok
För dig som släktforskar finns några databaser tillgängliga vid två av bibliotekets datorer. Läs mer om släktforskning.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats