Våra medier

På biblioteken finns ett brett litteratur- och medieutbud. Här finns allt från klassiker till aktuella romaner och från lokalhistorisk fakta till populärvetenskap. Det finns böcker på lätt svenska och på andra språk. Du kan låna böcker eller ljudböcker, tidningar eller musik och hyra filmer. Här får du mer information om det. 

I bibliotekskatalogen

På biblioteken finns tusentals böcker och andra medier. I bibliotekskatalogen kan du söka och filtrera på författare, ämne, medietyp, språk, utgivningsår och på nivå barn eller vuxen. Du kan se på vilket bibliotek boken finns. Du kan se om boken finns som e-bok eller ljudbok. Du kan se bibliotekets utbud av filmer och musik på cd med mera. Du kan reservera titlar, förlänga lånetiden, ge inköpsförslag och fråga om fjärrlån. Allt det här finns i bibliotekskatalogen

Hitta till hyllor och rum i biblioteket

Den digitala orienteringskartan hjälper dig att hitta i biblioteket i Kulturhuset, till böcker och ljudböcker, dagstidningar och tidskrifter, stor stil och lättläst med mera. Den guidar dig också till scener och rum.

 

Ljudböcker

Ljudböcker har samma lånetid som tryckta böcker, 28 dagar. Ljudböcker finns på cd-skivor, mp3 och kan lånas av alla. Ljudböcker finns för alla åldrar.

Musik

På biblioteken finns ett stort utbud av musik på cd för barn, klassisk musik, opera, country, visa, pop och rock.

Vill spela själv? Det finns noter och läroböcker för olika instrument att låna.

Filmer

Biblioteket hyr ut spelfilmer av hög kvalitet, både nyare filmer och mer svåråtkomliga klassiker. Det kostar 20 kr per film och du får ha filmen i 7 dagar.

Faktafilmer är gratis att låna. Lånetiden är 28 dagar.
Barnfilmer är gratis att låna. Lånetiden är 7 dagar.

Språkkurser

Lär dig ett nytt språk och upptäck världen! Språkkurser finns att låna som e-bok eller tryckta böcker kompletterade med cd-skivor. Det finns nybörjar- och fortsättningskurser.

Många språk

På biblioteket finns böcker på flera olika språk, både för barn och för vuxna. Om ditt språk inte finns hos oss kan vi beställa böcker från Internationella biblioteket. Där finns böcker på mer än 120 olika språk. På sidan Internationella biblioteket kan du se utbudet. Ta kontakt med personalen på biblioteken i Vallentuna, Karby eller Kårsta så hjälper vi dig.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats