Talböcker och taltidningar

Du kan låna talböcker om du har ett läshinder. Det kan vara en synskada eller någon annan normbrytande funktionsvariation som gör att du har svårt att läsa en vanlig bok.

Låna talböcker

För att få låna talböcker behöver du registrera dig först. Prata med oss på biblioteket så hjälper vi dig. Du kan låna Daisy-skivor eller ladda hem talboksfilerna. Om du har svårt att ta dig till biblioteket kan du få talböcker skickade hem till dig med tjänsten Boken kommer.

Legimus

Legimus är en webbplats och en app som gör det möjligt för dig som har en läsnedsättning att ladda ned talböcker från Myndigheten för tillgängliga mediers digitala bibliotek. För att kunna ladda ner böcker och använda appen behöver du registrerar dig för tjänsten på biblioteket. Vill du veta mer eller boka in en tid för registrering kontakta biblioteket så hjälper vi dig. Kontaktuppgifter finns i högerspalten.

Spelare

Talböcker kan man lyssna på i vissa mp3-spelare eller särskilda Daisy-spelare. Fråga på biblioteket så visar vi hur det fungerar. Biblioteket lånar också ut spelare för talböcker.

Taltidning

Vill du läsa lokaltidningen med öronen? Har du av hälsoskäl svårt att läsa böcker och tidningar med ögonen kan du få dina lokalnyheter hemskickade på cd-skiva. Norrortsbandet ges ut varannan vecka och innehåller nyheter från Vallentuna och Danderyd kommun. Anmäl intresse hos biblioteken i Vallentuna, prenumerationen är gratis.

Vill du läsa dagstidningen med öronen?

Ta kontakt med din dagstidning för att komma igång. Talbokslåntagare

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats