Start / Fritid och kultur / Bibliotek / Nyheter och aktuellt / Rapport från Sommarklubben 2020

Rapport från Sommarklubben 2020

Ett tält/stånd med böcker Tält/stånd mitt på ett torg, bilden är tagen ovanifrån Kvinna som står i ett tält/stånd

Alla barn som fick ihop 50 poäng i Sommarklubbens poängjakt kunde hämta ut en guldbiljett till avslutningen den 20 augusti. Under avslutningen deltog ca 40 barn som tillsammans samlat ihop 7340 poäng.

I solskenet på baksidan av Kulturhuset fick deltagarna testa på bokbalans, bygga boktorn och ta sig torrskodda över bokfloden. Alla fick en goodiebag samt välja varsin bok. Priser delades också ut för saker som bästa bokinspirerade maträtten, först uthämtade guldbiljett eller bästa bookface.

Bokomslag

Under sommaren har barn mellan 6 och 13 år kunnat delta i Vallentuna biblioteks Sommarklubb. Deltagandet i klubben består av en poängjakt där man samlar poäng under hela sommaren på olika sätt.

Det kan handla om att läsa en röd bok, läsa på en tisdag eller läsa högt för ett husdjur. Det kan också handla om att skriva ett beundrarbrev till en författare, skicka ett vykort eller hitta på en egen fantasivärld.

Pojke som sitter och läser på en bänk

Vi hade en uppstart i juni då barnen fick gå en boktipspromenad samt hämta en sommarklubbenkasse med häfte, skrivbok och barnbokskatalogen. Sedan samlades det poäng på olika håll under hela sommaren.

Till biblioteket kom en strid ström med vykort, listor på saker att göra utan skärm, dikter och ritade serier.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats