Datorer

 

Datorerna tillfälligt ur funktion onsdag 11 september - fredag 13 september

Bibliotekets datorer behöver uppgraderas. Under tiden går det inte att använda datorerna. Vår förhoppning är att de ska vara igång igen senast till helgen 14-15 september, med förbehåll för oväntade fel och att alla databaser inte är tillgängliga direkt efter uppgraderingen.

Bibliotekets datorer

Det finns nio datorer i biblioteket, Vallentuna Kulturhus. Datorerna kan du använda för att söka information, studera eller kommunisera. Du har tillgång till bibliotekets databaser. Det kostar inget att använda bibliotekets datorer. 

Du kan skriva ut från datorerna. Skrivaren fungerar också som kopiator, skanner och fax. Avgifter för utskrifter finns längre ner på sidan.

På bibliotekets barnavdelningen finns två datorer för barn och unga under 18 år. 

I Kårsta bibliotek finns en dator och en skrivare.

Boka dator eller drop-in

Du kan förboka dator och använda den i upp till två timmar per bokning. För att behålla din bokade tid har du tio minuter på dig att logga in, sedan går bokningen vidare till nästa person eller drop-in.

Är datorn bokad? När en dator är bokad står det högst upp till höger på skärmen. Där står hur länge datorn är tillgänglig före nästa bokning. Du kan alltid slå dig ner vid en ledig dator, drop-in, och logga in med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer, 10 siffror, samt din personliga pinkod.  

Gästinloggning 30 minuter

Är du på tillfälligt besök i Vallentuna kan du få en gästinloggning till datorerna. Visa legitimation, ID-kort, för bibliotekspersonalen som hjälper dig med inloggningen. 

Datorer för släktforskning

Vill du släktforska rekommenderar vi att du förbokar dator här.
Datororena för släktforskning kallas "1:1 släktforskn" och "1:2 släktforskn".
Behöver du hjälp med din bokning är du välkommen att kontakta biblioteket.

Kontakta biblioteket

Telefon: 08-587 853 50

E-post: bibliotek@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats