Idrottens dag och Sommarfestivalen= sant

Nu är det klart att både Idrottens dag och Vallentuna Sommarfestival arrangeras samma helg i sommar på Vallentuna IP.

Idrottsföreningarna i Vallentuna har under många år arrangerat Idrottens dag på Vallentuna IP. Eventet heter Idrottens dag är till för att visa upp utbudet som finns i kommunen och uppmuntra fler till en aktiv fritid, gärna med inslag av rörelse och motion.

Varje år har arrangemanget utvecklats och i år har föreningarna tillsammans med initiativtagarna bakom Vallentuna Sommarfestival bestämt sig för att samarrangera.

- Det kommer bli en jättehäftig helg där vi verkligen kan visa på hur mycket roligt det finns i Vallentuna! Föreningarnas verksamhet pågår ju hela året om och att koppla ihop det med ett stort event som Sommarfestivalen tror jag verkligen lyfter hela Vallentuna och förhoppningsvis påverkar hela Norrort positivt, säger Patric Norberg, en av initiativtagarna bakom Vallentuna Sommarfestivalen.

Vallentuna Sommarfestival arrangerades första gången på IP i augusti 2017 och var ett välbesökt event med bland annat Sean Banan som gästartist. Tanken med festivalen, som är en festival med fri entré, är att det ska vara ett roligt event för invånarna i Vallentuna.

- Vi hade uppskattningsvis runt 5000 besökare 2017 vilket var fantastiskt men det hoppas jag att vi slår 2018, avslutar Norberg.

Arrangemangen är 18-19 augusti, helgen innan skolorna startar för hösten. Nu pågår planeringen för fullt med program och erbjudanden så att besökarna ska få så roliga dagar som bara är möjligt. Idrottens dag kommer att vara på lördagen.

- Idrottens dag har växt som arrangemang för varje år och det ska bli väldigt spännande att se hur vi genom ett samarrangemang kan ta det till en ytterligare nivå. Har vi bara vädret med oss så tror jag att det blir en fantastisk dag på Vallentuna IP som vi hoppas att ingen vill missa! Säger Ulrika Skarin Verksamhetsledare på Korpen Vallentuna.

Håll koll på uppdateringar via Upplev Vallentuna eller eventet på Facebook.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats