Start / Fritid och kultur / Idrott och motion / Simhallar, badhus och utomhusbad

Simhallar, badhus och utomhusbad

I Vallentuna finns två anläggningar som erbjuder tempererade bassänger.

Vid Vallentunasjöns norra ände ligger Kvarnbadet som är ett omtyckt utomhusbad. Kvarnbadet är kommunalt ägt och har öppet på sommaren.

Kvarnbadet består av en tempererad 50 metersbassäng, en 17,5 metersbassäng för simskola och mindre simkunniga barn. Samt en plaskdamm för de allra minsta barnen.

I Vallentuna centrum finns också ett badhus, som drivs av den privata aktören Sports Club. Sports Club har öppet året om.

Kvarnbadet har öppet och du är varmt välkommen!

Efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten får det vara max 500 personer på Kvarnbadet samtidigt. Det innebär att du som besökare inte alltid är garanterad att komma in på badet.

Om antalet besökare ökar och det blir fler än 500 personer på badet uppdaterar vi den här sidan och meddelar att det är stängt för nya besökare. Så snart antalet besökare minskar uppdaterar vi på nytt. Ordinarie öppettider gäller enligt nedan.

Öppettider

Måndag-torsdag 9.00-21.00
Fredag 9.00-19.00
Lördag-söndag 10.00-19.00
Vecka 33-35 Badet stänger kl 19.00 alla dagar
Midsommarafton Stängt

Kvarnbadet öppnar för allmänheten 5 juni. Från 25 maj har badet öppet för morgonsim. Kvarnbadet stänger för säsongen 30 augusti. 

På Kvarnbadet måste du vara 12 år och kunna simma för att få bada utan en vuxens (minst 18 år) sällskap.  

Anpassningar med anledning av covid-19

Max 500 personer på badet samtidigt

Efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kommer det att finnas en begränsning om max 500 personer på Kvarnbadet samtidigt. Det innebär att besökare inte alltid är garanterade att komma in på badet.

Kan behöva stänga tidigare

Det kommer att finnas skyltar som uppmanar till att hålla avstånd och tydliga markeringar på marken. Om begränsningarna om 500 personer eller att hålla avstånden inte respekteras av besökarna, kan Kvarnbadet behöva stänga för säsongen.

Viktigt att hålla avstånd

Polisens förbud mot att fler än 50 personer samlas omfattar inte denna typ av utomhusverksamheter. Även i en bassäng är det dock viktigt att hålla avstånd för att undvika direkt smitta mellan personer. Att smittas via badvattnet bedöms inte som trolig.

Tillfälliga omklädningsrum utomhus

Omklädningsrum och inomhusduschar kommer att vara stängda, men toaletterna kommer att vara öppna. Tillfälliga utomhusomklädningsrum kommer att byggas och utomhusduscharna är öppna. Kommunen uppmanar besökarna att duscha och tvätta sig hemma före besök.

Lekutrustning och kanoter

Lekutrustning som bollar och badleksaker kommer inte att lånas ut på grund av risken för smitta. Det är tillåtet att ta med egna leksaker. Kanoter kommer fortsättningsvis att hyras ut.

Motionssim

Klockan 06.30-09.00 på måndag, tisdag, torsdag och fredag är banorna  avsedda för motionssim för dig med säsongskort. 

Måndag-torsdag klockan 20.00-21.00 samt lördag och söndag klockan 10-11 och 18-19 är banorna avsedda för motionssim för alla. 

Övriga tider är det fritt bad i hela bassängen, motionssim i mån av plats.

Säsongskort

Säsongskort kommer att säljas på Vallentuna kommuns kontaktcenter från 27 maj där du kan betala med Swish. Under perioden 27 maj till 5 juni klockan 9.00-17.00 går det även att köpa säsongskort på Kvarnbadet med Swish och kontanter. Till dess går det bra att morgonsimma gratis.

På grund av restriktioner om max 500 personer samtidigt på badet är du inte garanterad tillträde även om du har köpt säsongskort. Säsongskort ger inte heller företräde i kön.

Återbetalning av säsongskort

Om kommunen behöver stänga Kvarnbadet tidigare under sommaren kan en återbetalning av köpta säsongskort bli aktuell.
Återbetalningens storlek ser ut så här:
- 75 % om vi stänger under perioden fram till 30 juni
- 50 % om vi stänger i 1-31 juli
- 25 % om vi stänger från 1 augusti och framåt

Tillgänglighet

På Kvarnbadet finns det tillgång till en stor WC (RWC) anpassad för rullstolar och barnvagnar. Det finns även en bassänglift som kan användas för att enkelt förflytta en person direkt från rullstolen ner i vattnet.

Kiosk

För den som blir sugen på något gott finns kiosk och servering. 

Simskola

Simskolan på Kvarnbadet leds av Täby simklubb. Anmälan gör du på föreningens webbplats.

Hyra kanot

På Kvarnbadet kan du hyra kanadensare. Flytväst ingår i hyran.

Pris: 75:-/timme, 250:-/dygn, 550:-/veckoslut och 800:-/vecka.

Hyra av släpvagn 250:-/dygn, veckoslut och 1 vecka.

För kanotuthyrning kontakta kvarnbadet@vallentuna.se

SportsClub Vallentuna

Sports Club Vallentuna är ett stort motionscenter av hög internationell klass. På över 7.000 kvm finner du landets kanske mest kompletta motionsanläggning med det mesta inom gymområdet, simhall samt ett Sportcafé med god och hälsosam mat. Sports Club drivs av en privata aktör.

Sports Club arragerar också simskola för kommunens barn.

Till badhusets hemsida

Träning i bassäng

Badplatser och sjöar

I Vallentuna finns bortåt 30 sjöar och i flera av dem går det utmärkt att bada. 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats