Start / Fritid och kultur / Idrott och motion / Simhallar, badhus

Simhallar, badhus

I Vallentuna finns två anläggningar som erbjuder tempererade bassänger. Kvarnbadet är komunalt ägt och har öppet på sommaren. I Vallentuna centrum finns det  ett badhus, som drivs av den privata aktören Sports Club. Sports Club har öppet året om. 

Kvarnbadet

Vid Vallentunasjöns norra ände ligger Kvarnbadet som är ett omtyckt utomhusbad. 

Kvarnbadet består av en tempererad 50 metersbassäng med 8 banor, en 17,5 metersbassäng för simskola och mindre simkunniga barn och en plaskdamm för de allra minsta barnen.

Badet är öppet under sommaren. 

Faciliteter

Till badet hör omklädningsrum, duschar och bastu. På Kvarnbadet finns det tillgång till en stor WC (RWC) anpassad för rullstolar och barnvagnar. Det finns även en förflyttningsstol tillgänglig som kan brukas som hjälpmedel för dig som är rörelsehindrad. 

Kiosk

För den som blir sugen på något gott finns kiosk och servering. Förutom simaktiviteter och simskola finns en lekplats för de yngre barnen, en beachvolleybollplan, bordtennisbord, kanoter att hyra samt bollar och kubb att låna.

Simskola

Simskolan på Kvarnbadet leds av Täby simklubb. För att anmäla sig gäller föreningens hemsida, länk till anmälan.

Hyra kanot

Det går också att hyra kanot på Kvarnbadet. 

Sports Club

Sports Club Vallentuna är ett stort motionscenter av hög internationell klass. På över 7.000 kvm finner du landets kanske mest kompletta motionsanläggning med det mesta inom gymområdet, simhall samt ett Sportcafé med god och hälsosam mat. Sports Club drivs av en privata aktör.

Sports Club arragerar också simskola för kommunens barn. 

Badplatser och sjöar

I Vallentuna finns bortåt 30 sjöar och i flera av dem går det utmärkt att bada. 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats