Kultur i förskolan

Varje år finns möjlighet för förskolor och familjedaghem att ta del av teater och spännande äventyr. Här presenterats de aktuella föreställningarna och hur du tar del av dessa. 

Teater för förskolan våren 2019

Våren bjuder i vanlig ordning på härliga föreställningar!

2019 får barnen möta inte mindre än Mozart själv, utmattad efter en 250 år lång turné. Tillsammans med barnen vill han komponera ny musik. De får även fundera kring rädsla och mod i en musikalisk föreställning med en Solälva och en Nattälva och till sist se en dansant dockteater om längtan efter att ha en egen hund!

Barnteater anordnas vanligtvis under höst- och vårterminerna. En översikt över utbudet och information om bokning av biljetter skickas till förskolorna två gånger om året.

Inbjudan till förskoleteater
Läs mer om föreställningarna i vår
Här kan du hämta anmälningsblanketten

Kulturskolans interaktiva äventyr

Bild på en kvinna med rosa hår som läser ur en bok

Succén med Kulturskolans äventyr för 5,6-åringarna, fortsätter under hösten 2018 och våren 2019!

Under båda våra interaktiva äventyr, Äventyrsmysteriet och Rädda RymdRonja! kommer barnen till kulturskolan måndagar, i fyra veckor á ca 50 minuter. Varje tillfälle inriktar sig på ett tema, t.ex. prepositioner eller återvinning, vilket kan inspirera pedagogerna att jobba vidare med dessa på förskolan. Efter varje tillfälle får gruppen med sig en uppgift att utföra till nästa gång. Det kan exempelvis vara att rita något vi arbetat med under lektionen.

Här kan du läsa mer och boka plats

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats