Upplev historien

Upplev historien på plats

Ett nytt sätt att uppleva historien

Nu testar vi ett helt nytt sätt som ger dig möjlighet att uppleva historien som om du vore där när det hände. Genom ett pilotprojekt finns nu en ljudupplevelse som förstärks med filmer och text. Allt direkt i mobilen. Beroende på hur du rör dig i landskapet kommer berättelsen att träda fram.

Varför?

Kulturmiljön är vår livsmiljö. Den utgörs av alla byggnader, vägar, grönytor, spår och lämningar som människan skapat genom tiderna. Kulturmiljön ger oss förståelse för hur människan levt och varför platser ser ut som de gör idag. Vi vet inte vad människor i framtiden vill veta och kommer att behöva för att förstå sin omvärld. Vad vi däremot vet är att vi nu har chansen att lära oss av historien och ta om hand om vårt arv.

Hur gör jag?

För att genomföra ljudupplevelsen behöver du en smart mobiltelefon samt helst hörlurar. Berättelsen träder bara fram om du har GPS-funktionen igång. Beroende på hur du rör dig i landskapet startar olika upplevelser. Följ bara ledsagarens instruktioner och ta det lugnt. För att stara upplevelsen tryck på navigationsrutan Markims kyrka som du hittar nedan.

Detta är ett pilotprojekt

Tjänsten är under utveckling. Vi är tacksamma för
synpunkter på det vi gjort hittills samt tar gärna emot idéer på vad vi skulle kunna göra fram­över. Skicka dina tankar till kultur@vallentuna.se.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats