Start / Fritid och kultur / Kulturskola / Kulturskola Nyheter / Dans, musik, teater och hungriga drakar! Dags för premiär av Fröshowen

Dans, musik, teater och hungriga drakar! Dags för premiär av Fröshowen

Kom och rädda Oskar från draken! Det blir en spännande föreställning när Kulturskolans yngre elever bjuder in till årets Fröshow den 19 och 20 februari på Vallentuna Teater. Totalt 130 elever i åldrarna 6-10 år har övat tillsammans under höstterminen och på olika sätt bidragit till både scenografin, musiken, dansen och teatern.

– Det ska bli jättekul! Det roligaste är att man får träffa nya kompisar och att stå på scen, säger 9-åriga Hilda Söderblom.

Hilda deltar för andra året i Fröshowen och ska spela fiol. Hon började spela cello redan när hon var 5 år gammal och fann ett intresse för fiol under en av Kulturskolans organiserade Kulturverkstäder ute i skolorna.

På onsdag är det äntligen dags för premiär och det är ett stort gäng med förväntansfulla elever som är redo att inta scenen. Föreställningen bygger på manuset från boken Oskar och den utsvultna draken av Ute Krause. Musiken är skapad av bland annat Mussorgsky och Sonny Rollins.

Det har varit viktigt att låta eleverna själva vara delaktiga i showen utifrån sina respektive kursval. Till exempel har bild- och formeleverna gjort scenografin, danseleverna bidrar med dans och teatereleverna respektive musikeleverna bidrar med sång, teater och musik. Idag, den 18 februari, på genrepet träffas alla och sätter ihop den slutliga föreställningen.

– I år medverkar 130 elever och 20 lärare på scenen. Vi kommer ha två kvällsföreställningar samt två skolföreställningar där vi bjuder in alla åk. 1-2 i kommunen som publik. De som medverkar är våra allra yngsta frön som inte har inte gått så länge i Kulturskolan. För de flesta av barnen blir detta deras första framträdande. Det är fantastiskt att se hur de växer när de får visa upp vad de har lärt sig och att de vågar stå på scen. Vi har många modiga barn i Vallentuna, berättar Anna Lodenius Sjödin, kulturproducent på Vallentuna Kulturskola.

Den publika föreställningen äger rum på Vallentuna teater onsdagen den 19 februari kl. 17.30 och kl. 18.40.

Varmt välkomna!

Alla barn har rätt till vila, lek, och fritid och rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet. Under 2020 arbetar kulturförvaltningen och fritidsförvaltningen med temat Barnkonventionen. Följ vårt arbete på www.upplevvallentuna.se/barnkonventionen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats