Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / E-medborgarveckan - för digital delaktighet

E-medborgarveckan - för digital delaktighet

Med start idag, måndag den 7 oktober, påbörjas E-medborgarveckan som är en nationell kampanjvecka där e-tjänsternas tillgänglighet står i fokus. I samband med detta anordnar Vallentuna ett antal aktiviteter för att uppmärksamma veckan. Det blir bland annat föreläsning om radikalisering på nätet, guidning av "Det resande demokratilabbet" och visning av bibliotekets e-tjänster. Dessutom kan du ta del av servicen "Digitala första hjälpen".

Syftet med veckan är att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster med fokus på de offentliga. Att kunna använda internet är att ta del av vad samhällslivet har att erbjuda. Det handlar om digitaliserade myndighetstjänster, banktjänster, hälso- och välfärdstjänster, utbildning och kultur- och nyhetsutbud samt social kommunikation och samvaro.

Nedan hittar du information om de aktiviteter som sker under E-medborgarveckan i Vallentuna:

  • Biblioteket visar e-tjänster såsom Biblio, cineaster.se och Pressreader med mera! Kom och prata med oss, hela veckan!
  • Kom och ställ dina frågor om internet, sociala medier med mera på Digitala första hjälpen tisdag 8/10 kl. 15, drop-in.
  • Guidningar av "Det resande demokratilabbet" – vidga din världsbild och bli en propagandaavslöjare! Tisdag 8/10 kl. 15, onsdag 9/10 kl. 18.30 eller torsdag 10/10 kl. 15. Anmälan/bokning i biblioteket eller bibliotek@vallentuna.se, 08-587 853 50. (Det resande demokratilabbet visas även 15-24/10).
  • Torsdag 10 oktober kl. 18.30 Föredrag med Isobel Hadley-Kamptz, journalist och författare, föreläser om Radikalisering på nätet, om hur "vanliga människor" spårar ur och varför vi beter oss omoget i sociala medier.

E-medborgarveckan koordineras av Digidelnätverket och består av lokala, regionala och nationella insatser och aktiviteter från aktörerna

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats