Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Anmäl dig till Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen

Nu är det dags att anmäla sig till Funkisfestivalen

Nu är det dags att anmäla sig till Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen och till Scengruppen. 

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS. Vallentunas deltävling är lördagen den 21:a november på Vallentuna teater, då Vallentunas bidrag ska röstas fram och avgöras av en jury.

För att tävla i Vallentunas deltävling måste du bo, jobba eller gå i skolan i Vallentuna. Du som är 15 år eller äldre kan vara med i tävlingen, men alla från 13 år är välkomna i Scen-gruppen. I Scengruppen planerar, bestämmer och övar på gemnsamma uppträdanden på festivalen. Du som är tävlande artist kan även få hjälp med coachning.  

Scengruppen

Scengruppen kommer att starta i mitten av september och kommer att vara på tisdagar på Klubb Cosmos, Gymnasievägen 5. Vi kommer att öva på att stå på scen, sjunga, dansa och spela teater. Vi kommer också att tillsammans planera och bestämma om olika saker som behöver göras innan och under Funkisfestivalen.

Det är gratis att vara med och du behöver inte tävla i festivalen för att vara med i scen-gruppen. Schema kommer att skickas ut i början av september till dig som anmält intresse. 

Du som tävlar kompas av live-orkester från Kulturskolan. Du får själv önska låt, men beslut fattas tillsammans med orkestern för att du som artist ska kunna få bästa möjliga stöd.

Anmälan

Vill du vara med i Funkisfestivalen eller i Scengruppen?

Anmäl dig här:

Anmälningsblankett till Funkisfestivalen 

Blanketten kan skrivas ut och lämnas in till fritidsledare Helene fridner på Klubb Cosmos, tisdagar mellan klockan 16-21, Gymnasievägen 5. Alternativt mailas till Anette på e-post:

anette.fahlcrantz@vallentuna.se

Anmälan ska skickas in senast 31:a augusti. Det finns ett maxantal för antal tävlande artister - först till kvarn gäller.

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekomendationer kring covid-19 och kommer att uppdatera er om eventuella förändringar. 

Funkisfestivalens finaler 2020 har under vårterminen ställts in. Föreningen Funkisglädje arbetar för att finalerna ska hållas 26 augusti 2020.  

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats