Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Brottby SK planerar för nytt spår - tillgängligt för fler!

Brottby SK planerar för nytt spår - tillgängligt för fler!

Skidspår

I veckan träffades Vallentuna kommun och skidsektionen från Brottby SK för att prata om möjligheterna till ett nytt, enklare, skidspår i anslutning till Brottby Idrottsplats. Resultatet blev en överenskommelse att föreningen och kommunen ska samarbeta för att få det nya skidspåret på plats.

Spårets sträcka beräknas att bli minst 3 km men gärna en bit längre. Tanken med spåret att det ska vara användbart för fler då terrängen är lite lättare utan allt för utmanande backar och svängar.

- Det behövs viss förberedelse och planering för hur sträckan ska dras. Och så mera snö förstås, säger Gunnar som är en av Brottby SKs ideella eldsjälar.

När dialoger med aktuella markägare runt omkring är klara så kan föreningen spika exakt hur spåret kan dras. Då är det bara att hålla tummarna för mer snö så att spårningen kan genomföras.

- Det behövs rikligt med snö, säger Ola Nilsson enhetschef på Idrott- och friluftsenheten och fortsätter; upp till 30 cm för att det ska bli bra kvalitet och hållbart.

Brottby SK Skidsektion

Brottby SK skidsektion tränar höst och vinter och erbjuder barn, ungdomar och vuxna tränarledd verksamhet på Össeby IP och andra lämpliga närliggande platser. De har olika typer av träning och läger både för nybörjare och duktiga skidåkare. 

Föreningens hemsida

Skidspår
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats