Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Café Form öppnar upp i Vallentuna Kulturhus

Café form öppnar upp i Vallentuna Kulturhus

Äntligen kan vi meddela att Vallentuna Kulturhus får ett nytt café! I augusti planerar Vallentunaborna Liisi Guilotte och Maria Mützell att öppna upp sitt nya café med fokus på närodlat och ekologiskt. Det blir enklare luncher, hembakade kakor och bakverk samt servering av kaffe – något som varit efterlängtat av kulturhusets besökare!

– Det känns väldigt spännande och lite pirrigt! Vi vet ju inte hur besökarna kommer att ta emot vårt koncept och utbud. Ingenting är skrivet i sten och vi kommer troligen att vidareutveckla både oss och vårt koncept under vägen, säger Maria Mützell, delägare av Café Form. Med sig i bakfickan har hon cirka 20 års erfarenhet inom hotell- och konferensbranschen.

Tanken är att erbjuda besökare till Kulturhuset och övriga Vallentunabor en trevlig upplevelse i den kulturella och inspirerande miljö som Kulturhuset erbjuder.

– Vi kommer hålla en grön linje och i största möjliga mån servera närodlade och ekologiska livsmedel samt försöka samarbeta med lokala producenter och företag, säger Liisi Guilotte, Café Forms andra delägare. Liisi har tidigare arbetat inom både förskola och kriminalvården och nyligen gjort en helomvändning från socionom till kock och entreprenör.

Hon kommer ursprungligen från Estland där soppkulturen är vanligt förekommande. Man äter soppa inför varje måltid och nu vill hon berika Vallentunaborna med denna tradition.

– På vardagar kommer vi att servera enklare luncher som soppa och paj. Under helger ska man kunna njuta av goda bakverk och en god kopp kaffe i en inspirerande miljö, berättar hon.

Om allt går enligt plan så öppnar Café Form upp i början på augusti men redan på nationaldagen kan du träffa de nya entreprenörerna i Vallentuna Kulturhus då de serverar kaffe och fikabröd.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats