Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Musik, film, dans och galet mycket energi - Color Smash på Nova!

Musik, film, dans och galet mycket energi - Color Smash på Nova!

En illustration med texten Workshops & konsert Color Smash

Den 8 december kommer fritidsgården Nova fyllas med musikproduktion, filmskapande, fotokurs, songwriting, dansevents och en stor konsert. Workshops på workshops kommer avlösa varandra när FreeZone och föreningen Vägen Ut Vi Unga från Jordbro kommer till Vallentuna.

Föreningen Vägen Ut Vi Unga är en förening som för samman ungdomar genom hiphop, dans, musikproduktion, filmskapande och andra kulturuttryck. Föreningen startades 2004 som en plattform för ungdomar i behov av att känna gemenskap och samhörighet i Jordbro. Syftet var att öka självkänslan hos ungdomarna och därmed minska känslan av utanförskap. Med musiken som verktyg vill Vägen Ut Vi Unga minska ungdomsbrottsligheten och utanförskapet genom att erbjuda en kreativ plats för unga att vistas på.

Sen starten i Jordbro har verksamheten vuxit med studios även i Skogås, Tyresö, Upplands Väsby och snart Nynäshamn. Nu kommer dem till Vallentuna för att inspirera, inkludera och kanske också utveckla verksamhet här.

FreeZone – tar till vara på ungas kraft och initiativförmåga

Genom och arbeta med att ge unga personer verktyg som kan bidra till att unga kan påverka sitt eget liv och samhället i positiv riktning verkar FreeZone för ett samhälle med schyssta förebilder i det offentliga rummet fyllt med demokratiska och toleranta värderingar. Verksamheten arbetar för att genom kulturverksamhet stimulera till att unga personer med olika bakgrunder träffas, för att gemensamt utöva sina intressen och samlas kring sin gemensamma situation.

Freezone är en verksamhet i Haninge som är ett samarbete mellan Haninge kommun, Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms län och ABF Södertörn. Samarbetet syftar till att arbeta för att ta till vara på ungas kraft och initiativförmåga.

Color Smash – en heldag för alla unga i Vallentuna

Den 8 december arrangeras en heldag på Nova med flera olika workshops inom musikproduktion, filmskapande, foto, songwriting och dans. På kvällen blir det en stor konsert.

Konserten kommer vara till förmån för musikhjälpen. Även de som inte är med på workshopsen under dagen är välkomna på konserten.

 

Alla har rätt att funka olika!

Konserten på kvällen kommer vara till förmån för Musikhjälpen  som i år har tema "Alla har rätt att funka olika". Människor med normbrytande funktionsvariationer är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigmatisering. Med en normbrytande funktionalitet är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof.

Även de som inte är med på workshopsen under dagen är välkomna på konserten. Konserten är kostnadsfri, men det finns under kvällen möjlighet för den som vill och kan att bidra till Ung fritids insamling för Musikhjälpens räkning.

 

Bössan är öppen

Du som vill och kan, har redan nu möjlighet att bidra till Ung fritids insamling för Musikhjälpen med temat: Alla har rätt att funka olika! Här hittar ni till Ung fritid Vallentunas insamling: 

Bössa - ung fritids insamling

 

FreeZone och Vägen Ut Vi Unga tillsammans med Vallentuna kommun står bakom dagen.

När: Den 8 december 2018

Tid: 12.00-21.00

Var: Fritidsgården Nova, Tellusvägen 19

Pris: Kostnadsfritt

Workshop: Dans

En kvinna som danar

Under dagen finns två olika dansworkshops: 

Zumba

Kom och lär dig grunderna och utvecklas till tonerna av världsmusik. Zumba-  dansbaserad träning. 

Reggaeton

En dansstil som grundats i Karibien.

Worskhop: Musikproduktion

Hörlurar som ligger på ett bord

Lär dig skapa beats som kanske används till låtskriveri moment, var med och lär dig spela in rösten.

Worskhop: Media/film

Videokamera

Lära dig ta bra bilder och förstå hur en systemkamera fungerar. 

Workshop: DJ

En hand som drar i reglage på ett mixerbord

Lära dig grunden ett DJ-bord och hur du spelar och mixar musik på en DJ-mixer.

Vill du vara med?

Hör av dig till Angelique Smith-Eriksson eller kom ned till Nova så får du mer information.

angelique.smith-eriksson@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats