Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Föreläsning Så gör vi fritiden bättre för våra barn

Föreläsning: Så gör vi fritiden bättre för våra barn

Barn som rider

Från och med 1 januari 2020 är barnkonventionen lag i Sverige. Men vad innebär det för föreningslivet? Välkommen till en inspirerande föreläsning om barnkonventionen för föreningar den 22 januari!

Vi lyfter barnkonventionen ur ett föreningsperspektiv och hur vi kan skapa en välmående verksamhet för alla barn som befinner sig i den.

Under kvällen föreläser bröderna Michel Torneus, friidrottare och Patrick Torneus, polis, om vikten av barns fritid och engagerade ledare i syfte att lyfta frågan "hur gör vi skillnad?". Michel delar med sig av sina lärdomar och erfarenheter utifrån sin karriär i friidrotten och Patrick gör nedslag utifrån den roll idrotten spelat och spelar i hans arbete som polis.

Ge kunskap och inspiration

Föreläser gör även Cecilia Åhl från Unicef som ger konkreta exempel på hur ni som förening kan arbeta med barnens rättigheter. Och kanske gör ni redan mycket?

– Vi hoppas att föreläsningarna både ska ge kunskap och inspiration till att jobba vidare i föreningarna med att skapa en meningsfull fritid för alla barn, säger Annika Wegnebring, idrott- och ungdomsstrateg på Vallentuna kommun.

Det blir även en mindre pop up-föreläsning med RF/SISU Stockholm som berättar om "Trygga idrottsmiljöer".

Stöd från flera organisationer

Dessutom kommer Fritidshjälpen, RF/SISU Stockholm och representanter från Socialförvaltningen att vara på plats. Under minglet finns möjlighet att diskutera med dem vilket stöd de kan erbjuda er förening. Kanske behöver ni ta fram en handlingsplan för hur ni ska hantera situationer som kan uppstå eller ta fram och implementera föreningens värdegrund?

Föreläsningen vänder sig till föreningar som arbetar med barns fritid men är öppen för allmänheten. Under kvällen bjuds det dessutom på något lättare att äta.

 

Var: Vallentuna Kulturhus, Kulturrummet
När: Onsdagen den 22 januari kl.18.00
Anmälan: Fri entré! Anmälan krävs för att säkra din plats. 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats