Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Funkisfestival nu på lördag

Funkisfestival nu på lördag!

En kille och en tjej som spexar framför kameran

Lördagen 24:e november är alla inbjudna till att heja och rösta fram Vallentunas bidrag till den stora Funkisfestivalen. Det är 10 artister som ska tävla om att få representera Vallentuna i en av de två semifinaler som hålls på Nalen i Stockholm och som efter det också har chansen att gå vidare till riksfinal i Waterfront Building.

Vallentuna var till en början med i Funkisfestivalen men har under ett par år inte deltagit i tävlingen. Artisten och Vallentunabon Manfred Lindqvist ville ändra på det och har skrivit mail till kommunen och efterfrågade en nystart kring tävlingen. Manfred berättar att:

– Vallentuna har ju tidigare varit med i Funkisfestivalen och sedan haft uppehåll i några år. Men nu är Vallentuna med igen. Det känns kul för oss alla som gillar musik och att uppträda. Hoppas att Vallentuna ska fortsätta vara med i Funkisfestivalen i fortsättningen

Manfred kommer under festivalen att uppträda med sin egenskrivna låt: Everyone needs love.

En man med hörlurar på sig

Manfred Lindqvist, en av artisterna och intiativtagere till Funkisfestivalens deltävling i Vallentuna. 

 

Vallentunas Elise Renman är en av artisterna som är med i Funkisfestivalen för första gången. Elise tycket att det känns spännande inför uppträdandet den 24:e november:

- Det är första gången som jag är med och jag tycker att det känns jätte roligt att vara med och tävla i Funkisfestivalen.

Elise kommer att uppträda med Oskar Linnros låt: Från och med du.

Inför festivalen har en scengrupp bestående av både artisterna men också andra aktörer övar, planerat och bestämt kring hur festivalen ska se ut här i Vallentuna. Det finns många uppgifter att göra kring en festival, alla måste inte vara med och tävla. Till exempel hälsa välkommen, sitta i juryn och servera i caféet.

Se presentation av artisterna här

Filmen är inspelad av André Hedenström som arbetar på MiVA

Funkisfestivalen och föreningen Funkisglädje

Funkisfestivalen drivs av föreningen Funkisglädje där Vallentuna kommun är medlemmar och Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen startade 2011 och den stora finalen vanns det året av Vallentunas Björn Berglund som uppträdde med låten ”Jag tycker om när du tar på mig”. Björn Berglund kommer under Vallentunas deltävling vara konferencier och leda festivalen.

Information om evenemanget

Vallentunas deltävling äger rum lördagen 24:e november på Nova, Tellusvägen 19. Dörrarna öppnas 14.30 och evenemanget startar klockan 15.00 och beräknas pågå till ungefär klockan 17.00.

Inträdet är kostnadsfritt och alla är välkomna. Fika finns att köpa i Novas café, det går endast att betala med kontanter.

Det kommer att finnas både stå- och sittplatser under evenemanget.
RWC, hiss samt teckentolkning av bidragen kommer finnas.

Mer information

Det finns en massa att göra i Vallentuna och mer information att få! Här finns några länkar. 

Kontakt

Ida-Maria Hallberg

Fritidskonsulent

Telefon: 08-587 85176

Mejl: ida-maria.hallberg@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats