Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Funkisfestivalen - finaler 2020

Funkisfestivalen - finaler 2020

Man som sjunger

Med motiveringen: "Med glädje, inlevelse och en scennärvaro som fångade publiken fick vi se en modig artist, med attityd, som nådde hela vägen fram. Vi såg dig för den du är!" tog Sebastian Söderlind Serrander hem Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen, trots hård konkurrens från tio andra duktiga artister. Nu ser vi fram emot 2020, då Sebastian ska möta andra representanter från kommuner över hela Sverige i finalerna. 

Semifinalerna 2020 kommer att äga rum på Nalen i Stockholm. Bokade datum är tisdag den 28 april och onsdag den 29 april. Boka in i kalendern redan nu! Även 2020 kommer finalen att bli på Stockholm Waterfront, i augusti. Vi kommer gå ut med mer information när biljetterna släpps. 

 

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Funkisfestivalen drivs av föreningen Funkisglädje där Vallentuna kommun är medlemmar. 

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats