Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Gästspel från Riksteatern: Vänninan

Gästspel från Riksteatern: Vänninan

Tre kvinnor och en man


Den 10 september 2003 mördades utrikesminister Anna Lindh. Vid sin sida den ödesdigra dagen, precis som alla dagar under 9 år, hade hon pressekreteraren och väninnan Eva Franchell. Det här är hennes berättelse.

90-talet präglades av många historiska händelser som också berörde svensk utrikespolitik. I maktens innersta cirkel fanns Anna Lindh, en ung och stark röst som gjorde sig hörd i en mansdominerad värld. En kvinna som under hård press växlade mellan världspolitik och familjeliv. Tills hennes liv tragiskt släcktes den där septemberdagen 2003.

Väninnan bygger på Franchells hyllade roman med samma namn. En varm, intim och bitvis humoristisk skildring av politikern och människan Anna Lindh, och det komplicerade livet i maktens absoluta centrum.

För regi står mångfaldigt prisbelönade Dennis Sandin som bjuder in oss till Rosenbads korridorer där hemligheterna är många, och det politiska spelet högt.

 

Visas lördag den 15/1 kl 19.00 på Vallentuna Teater.

Två akter med paus 20 min. Pausservering. 

Medverkande: 5 skådespelare.

Från den 1 december ska du som är över 18 år vara beredd att visa ditt covidbevis med giltig ID-handling när du deltar i publika evenemang. Om du av medicinska skäl inte har vaccinerat dig behöver du styrka detta med läkarintyg och ID-handling.

Boka dina biljetter här!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats